107716
10:30 5.112020

Школа на Виноградівщині отримала в подарунок нові ноутбуки

Життя 5033

Володіння комп’ютером та вміння ним користуватись є основною вимогою у багатьох сферах повсякденного життя. Ось чому робиться великий акцент на навчанні базовим ІТ-навичкам і в загальноосвітніх навчальних закладах. 2 листопада навчально-виховний комплекс с. Перехрестя на Виноградівщині за сприяння неурядової організації MeOut Group, що базується в Будапешті, отримав у подарунок десять нових ноутбуків.

Першим в інформатичному кабінеті навчального закладу присутніх привітав голова неурядової організації Аттіла Шандор. Наша організація намагається сприяти розвитку різних громад, тож під час поточного візиту на Закарпаття ми подарували дев’ятьом місцевим школам сорок чотири ноутбуки, які мають трирічну гарантію, та сподіваємось, що ноутбуки будуть служити ІТ-освіті дуже довго, – додав він.

Директор школи Норберт Кардош подякував за цінні пожертви і розповів, що ці комп’ютери нададуть практичну допомогу для вдосконаленої цифрової освіти, а також будуть дуже корисні на уроках інформатики.

Іштван Добша, котрий дотепер очолював сільську раду Перехрестя, зазначив, що замість дипломатичних чвар краще розвивати міждержавне співробітництво, оскільки співпраця має взаємну вигоду, тоді як гнів – завжди поганий радник. Він також підкреслив, наскільки ноутбуки стануть у пригоді на уроках інформатики в освітньому закладі.

Після вітального слова голова будапештської організації Аттіла Шандор урочисто передав десять ноутбуків директору школи Норберту Кардошу.

Після цього Аттіла Шандор дав нашій газеті коротке інтерв’ю, у якому пояснив, що організація була заснована в 2013 році і що вони вважають своїм завданням здійснювати як освітню підтримку, так і організовувати інноваційну діяльність. „В основному ми орієнтуємось на Закарпаття, коли мова йде про розвиток комп’ютерних технологій, оскільки відчуваємо, що тут є найбільша потреба в розвитку ІТ-освіти”, – пояснив він. Потім він нагадав, що вони вперше відвідали наш регіон у 2015 році, з метою допомогти розвитку комп’ютерної освіти по всьому Закарпаттю, і під час поточного візиту передали ноутбуки Перехрестівсьому НВК, Карачиському греко-католицькому ліцеєві імені єпископа Олександра Стойки, початковій школі с. Бене, Ужгородській угорськомовній гімназії ім. Другетів та п’ятьом школам м. Берегова. Але, окрім розвитку освіти, вони займаються і розвитком бізнесу. Ми також організовуємо конференції для керівників та спеціалістів закарпатських компаній малого та середнього бізнесу, що розвиваються, для подальшого їх розвитку. На цих конференціях учасникам передається невелика частка теоретичних та переважно практичних знань, оскільки вони зосереджені на розширенні саме практичного арсеналу.

Відповідаючи на запитання журналіста, директор школи Норберт Кардош зазначив, що до цього часу інформатичний кабінет школи був обладнаний шістьма комп’ютерами, крім того, в адміністративних цілях заклад має ще три комп’ютери, кожен з яких підключений до принтера. Ноутбуки, які школа отримала від меценатів з Угорщини, будуть частково використовуватися в ІТ-освіті, але вчителі, які не мають персональних комп’ютерів, також зможуть скористатись ними, наприклад для презентаційних матеріалів на своїх уроках із природничих дисциплін – географії, біології, хімії, фізики. Крім того, у них є мобільний проєктор, і тепер вони можуть підключати до них ноутбуки, щоб учні мали можливість краще засвоїти матеріал у різних класах.

Сподіваємось, що отримані ноутбуки покращать якість освіти в навчально-виховному комплексі с. Перехрестя.

Джерело: Lajos Mihály/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах