107673
17:32 3.112020

В ОДА обговорили вирішення проблеми черг вантажівок біля КПП «Ужгород-Вишнє Нємецьке»

Життя 2602

Представники Закарпатської ОДА разом зі словацькими дипломатами обговорили системне скупчення вантажного транспорту на автодорозі державного значення М-08 біля КПП. Однією з причин утворення черг вантажівок є затримка перетину кордону зі словацького боку. Генеральний консул Словацької республіки в Ужгороді Павол Паніс сказав, що це зумовлено поломкою стаціонарної скануючої системи, яку використовують словацькі митники. Пан генконсул повідомив про те, що в нього відбулася розмова з президенткою фінансового управління Словацької республіки Даніелою Ключковою щодо цієї ситуації. Словацькою стороною буде проведено оптимізацію оформлення вантажівок з метою покращення пропускної здатності на КПП.

Також обговорили питання передачі електронної інформації про товари, бо наразі оформлення суміжною стороною здійснюється у паперовому вигляді. Це питання можна вирішити підписавши двосторонню угоду, яка дозволить передавати інформацію в онлайн режимі. Павол Паніс сказав, що вивчить це питання.

Також було досягнуто домовленостей щодо проведення спільної міжнародної українсько-словацької двосторонньої наради найближчим часом з метою покращення умов перетину кордону великоваговим транспортом у міжнародному КПП «Ужгород – Вишнє Нємецьке».

Учасники зустрічі: перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба, Павол Паніс, генеральний консул Словацької Республіки в м. Ужгород, Даніель Цабан – консул з економічних питань Генерального консульства СР в м. Ужгород.

Пресцентр Закарпатської ОДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах