107400
13:51 22.102020

Підписано договір про оновлення даху Будинку культури села Гать на Берегівщині

Життя 4289

Голова Благодійного фонду «За Закарпатський угорський інститут» Василь Брензович та Гатянський сільський голова Іштван Локіта підписали договір про співпрацю щодо оновлення даху Будинку культури села Гать. Ремонт здійснять у рамках реалізації Програми «Східне партнерство Україна 2019 – Співпраця для інновацій на Закарпатті» Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини у співпраці з БФ «За Закарпатський угорський інститут» та Товариством угорської культури Закарпаття (КМКС).

Присутній на заході консул Генерального консульства Угорщини у м. Берегово Іштван Дєбнар наголосив, що для Міністерства зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини «має велике значення, аби якомога більша кількість закладів бути хранителями угорської культури на Закарпатті».

Василь Брензович підкреслив: він вітає можливість оновити нову установу в рамках Програми «Східне партнерство» – однієї з найуспішніших програм розвитку в нашій області. Проєкт дає можливість реалізовувати важливі для сіл та міст нагальні проблеми, зазначив він.

Іштван Локіта повідомив, що у 2016 році був затверджений бюджет на оновлення конструкції даху, який передбачає 3,8 мільйона гривень на ці цілі. Нинішній «тимчасовий» дах був встановлений на будівлі в 1996 році, оскільки попередній постійно протікав під час дощів. Сільський голова повідомив, що вони не отримали допомоги від державної влади після кількох звернень, але ситуація потребувала вирішення, адже у будівлі також розташовані пошта та сільрада. І Локіта подякував благодійному фонту та угорському уряду за допомогу.

Після виступів сторони підписали договір про наміри. Захід прикрасив виступ місцевого народного ансамблю.

CsA/Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах