107278
17:02 17.102020

«Один мільйон дерев за одну добу»: на Закарпатті прикордонники долучились до всеукраїнської акції

Життя 3950

На Закарпатті прикордонники долучилися до всеукраїнської акції «Один мільйон дерев за одну добу». На захід з примноження лісових багатств Закарпаття прикордонників Чопського та Мукачівського загонів запросили співробітники Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства. Разом з працівниками лісгоспу «зелені берети» висаджували дерева в урочищі Рафайлово на Мукачівщині.

Перед початком роботи лісівники пояснили військовослужбовцям порядок висадження деревцят. Усвідомлюючи важливість та необхідність розпочатого, прикордонники завзято взялися до справи. За декілька годин роботи військовослужбовці висадили понад тисячу молодих саджанців дуба та ясеня.

Помітивши натхнення та завзяття прикордонників, лісівники видали їм додаткові деревця. Згодом і ці саджанці поповнили зелений фонд нашої планети.

Один з учасників заходу, заступник начальника Чопського прикордонного загону полковник Євген Бабенко, зазначив: “Ми насправді виконали сьогодні надзвичайно важливу справу. Ми зробили це для майбутнього, задля наших дітей. Ці маленькі росточки через роки стануть великими та могутніми деревами. Вони збагачуватимуть повітря киснем, очищатимуть його. Можливо, у тіні цих насаджень відпочиватимуть згодом наші діти”.

Після завершення висадки лісівники подякували прикордонникам за швидко і якісно виконану роботу та почастували їх найулюбленішою закарпатською стравою – бограчем.

Сподіваємося, усі посаджені сьогодні деревця приживуться та через десятки років перетворяться на молодий та гарний ліс, який не дарма називають «зеленими легенями» планети.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах