107169
14:30 13.102020

В Ужгороді відбудеться Міжнародний ромський фестиваль джазового мистецтва

Життя 3888

15-16 жовтня 2020 року в Ужгороді відбудеться Міжнародний ромський фестиваль джазового мистецтва “ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ – 2020”.

Фестиваль проходитиме вже двадцять третій рік поспіль. Його засновник і незмінний організатор – товариство музичної культури циган Закарпаття «Лаутарі». За час існування фестивалю своє мистецтво в Ужгороді демонстрували такі відомі зарубіжні та вітчизняні музиканти, як саксофоністи Пітер Кардареллі, Монті Вотерс та Ерік Марієнтал, трубач Майкл “Патчес” Стюарт, гітарист Марк Вітфілд (усі зі США), саксофоніст Едвард Намисловський (Польща), ударник Додо Шошока (Словаччина), гітаристи Тибі Ботош та Олі Керекеш (Угорщина), легенди радянського джазу Євген Дергунов, Валерій Колесников, В’ячеслав Полянський, Володимир Соляник (Україна) та багато інших. А незмінним членом оргкомітету та ведучим усіх фестивалів “ПАП-ДЖАЗ-ФЕСТ” є відомий музичний критик із Києва Петро Полтарєв.

Традиційно участь у цьогорічному фестивалі візьмуть декілька провідних українських колективів.

В рамках фестивалю 15 жовтня буде проведена конференція на тему «Ромський джаз в Україні та Європі: сучасний стан та перспективи розвитку».

Початок – о 16.00.

Власне концертна частина розпочнеться 16 жовтня о 20.00.

З огляду на ситуацію із пандемією COVID-19 і конференція, і концерт пройдуть у форматі онлайн-трансляцій виступів ведучих/виконавців без глядачів безпосередньо у залах. Подивитися прямі трансляції фестивальних заходів запрошуємо на YouTube-каналі «Pap Jazz Fest».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах