107142
08:45 13.102020

Дерценська амбулаторія у Мукачівському районі оновилася

Життя 4471

У рамках Програми з підтримки закладів охорони здоров’я на Закарпатті оновилася й Дерценська амбулаторія загальної практики – сімейної медицини. Загальна вартість виконаних робіт становить 2 549 798 гривень. У закладі замінили дах, внутрішню електричну мережу, підлогу, систему водовідведення, оновили терасу, сходи та тротуарні доріжки.

Консул Генерального консульства Угорщини в м. Ужгороді Арон Чех у своїй вітальній промові наголосив, що основною метою угорського уряду є надання допомоги Закарпаттю в галузях охорони здоров’я та освіти. «Тому були передані партії ліків і вакцин, а нещодавно ще й 50 апаратів ШВЛ», – нагадав дипломат.

«За підтримки угорського уряду загалом в області буде відремонтовано 86 амбулаторій загальної практики – сімейної медицини», – повідомив, у свою чергу, голова ТУКЗ-КМКС Василь Брензович. За його словами, досі не було прикладу такої масштабної підтримки Угорщиною Закарпаття. «Сподіваємося, що ці чудові дружні відносини залишаться такими міцними і в майбутньому», – сказав пан Брензович та побажав працівникам амбулаторії невеликої кількості хворих пацієнтів і високих зарплат.

У своєму виступі українською мовою сімейний лікар Вітор Петак подякував Товариству угорської культури Закарпаття (КМКС) та угорському уряду за допомогу, а також за те, що на підтримку Угорщини можуть розраховувати й під час епідемічної ситуації.

«Ця оновлена амбулаторія говорить про важливість тих людей, які бачать слабших, і якщо вони можуть допомогти, то допомагають», – зазначив, у свою чергу, священник Ріхард Матей.

Після промов та благословення відбулось урочисте перерізання стрічки, відтак учасники церемонії оглянули оновлені приміщення амбулаторії.

ZsT/Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Із якими проблемами стикаються закарпатці з особливими потребами
09:25
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, буде частково обмежено рух транспортних засобів
09:12
«Пам’ятна записка / Pro memoria» – виставка учасників «Резиденції Вибачте Номерів Немає» відкрилася в Ужгородському скансені
08:50
У Центрі медико-соціальної реабілітації дітей ім. Святого Михаїла в селі Ратівці відкрили кабінет галотерапії
08:32
У Мукачеві влаштували змагання юних рятувальників-пожежників
17:20
На Закарпатті почала квітнути Долина нарцисів
17:02
Прикордонники затримали на під’їзді до кордону з Румунією переправників з клієнтами
16:22
На Хустщині піротехніки ДСНС знищили давній боєприпас
16:03
На високогір'ї Закарпатської області очікується сніголавинна небезпека
15:51
Представниця республіканців хотіла прив’язати підтримку США до відновлення прав закарпатських угорців
15:45
Всі новини