107044
17:24 9.102020

Благодійний забіг на підтримку закарпатців, які потребують допомоги

Життя 4908

Активісти Угорської екуменічної служби допомоги в Будапешті на острові Маргіт та учні семи шкіл Берегова одночасно взяли участь у благодійному забігу на 800 метрів, підтримуючи онлайн-зв’язок. Захід мав на меті звернути увагу на важливість транскордонної солідарності, а також на благодійний збір пожертв, ініційований Екуменічною службою для підтримки закарпатських сімей, які потребують допомоги.

У Берегові забіг провели на стадіоні «Дружба». Дітей та їхніх учителів фізкультури вітав ведучий телеканалу TV21 Ungvár Балаж Райко. Після встановлення онлайн-зв’язку дітей із Будапешта привітав угорський боксер, олімпійський чемпіон, чемпіон Європи та світу Іштван Ковач «Коко». У відповідь берегівські школярі разом вигукнули: «Вітаємо, Коко!» Відтак учасники забігу одночасно стартували в Будапешті та Берегові.

Екуменічна служба допомоги щороку організовує Берегівський благодійний півмарафон. Забіг протягом п’яти років традиційно проводили в жовтні, діти долали відстань разом із боксером. Цього разу, на жаль, захід у звичному форматі організувати не вдалося з огляду на епідемію коронавірусу. Його замінили одночасним стартом із підтримкою онлайн-зв’язку.

Під час забігу керівник підрозділу Угорської екуменічної служби допомоги в Україні Янош Геревич розповів нашому виданню: «Мета благодійного збору пожертв – надання організацією допомоги якомога більшій кількості закарпатців, які її потребують: дітям, особам похилого віку та самотнім. Тепер вони перебувають у ще більш складній ситуації через епідемію. Зібрані гроші будуть використані для фінансування зимової кампанії організації, зокрема закупівлі дров, продуктів».

Діти пробігли три кола навколо стадіону, відтак отримали від організаторів у подарунок футболки та спортивні знаряддя як вдячність за допомогу в приверненні уваги до благодійної справи.

dózsa/Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах