107011
15:32 8.102020

Учні ужгородської школи виграли «Чудо-куточок»

Життя 4242

Приз за участь в онлайн-конкурсі «Місто – наше!» (Miénk a város!) 7 жовтня особисто вручив Державний секретар із питань національної політики Угорщини Арпад Янош Потапі. Урочиста передача учням «Чудо-куточка» (Csodasarok) відбулася перед будівлею ужгородської ЗОШ № 10 ім. Габора Дойко.

Участь у церемонії взяли Генеральний консул Угорщини у м. Берегово Матяш Сіладі, заступник Генерального консула Угорщини у м. Ужгород Ласло Куті, голова ТУКЗ-КМКС Василь Брензович, голова Закарпатського угорськомовного педагогічного товариства Ілдико Орос, в. о. ректора Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ Іштван Черничко, голова Ужгородського районного осередку ТУКЗ-КМКС Лівія Балог, директор телеканалу «TV21 Ungvár» Золтан Кулін, кандидат у депутати від КМКС Йосип Резеш.

«Нещодавно завершився онлайн-конкурс «Місто-наше!», який проводився серед учнів початкових класів та вихованців дошкільних навчальних закладів закордонних угорських громад, за підсумком якого 113 навчальних закладів виграли «Чудо-куточки». Долучилася до онлайн-гри рекордна кількість учасників – 2500 дітей протягом 8 тижнів виконали 60 000 завдань, – повідомив Арпад-Янош Потапі після привітання присутніх. – На вдячність за активну участь у конкурсі заслуговують не лише діти, але й їхні батьки та рідні, котрі допомагали та підтримували дітей під час конкурсу. Через епідемію Ковід діти та батьки разом змагалися, вдалося долучити до гри багато родин. Більше того, змагалися між собою і колеги в тому, хто зі скількома особами тримав онлайн-зв’язок протягом дня. 600-700 дітей щотижня тримали контакт з моїми колегами. Усі були активні», – зазначив Держсекретар та висловив сподівання, що і сім’ї, і громади, і школи підтримуватимуть один одного та захищатимуть своє здоров’я, відповідно до правил, щоб життя не зупинялося.

Державний секретаріат національної політики проводить гру «Місто – наше!» для дітей закордонних угорських громад віком 6-10 років уже восьмий рік поспіль. Цього року конкурс розпочався навесні, а не восени, як зазвичай, тривав протягом 8 тижнів замість звичних 4-х. Метою було те, щоб Державний секретаріат допоміг сім’ям із малими дітьми, котрі через карантин залишалися вдома, змістовно проводити спільно час. В результаті гри учні 62-х навчальних закладів у Трансільванії, 22-х – Словаччини, 22-х – сербського краю Воєводина та 7-х Закарпаття виграли для закладів набори з книжок та розвиваючих ігор, так званий «Чудо-куточок», вартістю 100 тисяч форинтів кожен. Крім того, ще 500 дітей отримають цінні книжкові призи.

Цінні призи – розвиваючі та настольні ігри, цікаві книжки – виграли і четверо учнів Ужгородської ЗОШ № 10 з угорською мовою навчання – Арон Поніц, Елеонора Назарович, Елізабет Готко та Емілія Рояк. Лауреат спеціального призу, Ноель Балінт, через хворобу, не зміг бути присутнім на врученні.

Арпад Янош Потапі побажав педагогам та дітям навчального року без переходу на дистанціне навчання. Відтак, разом із дітьми та директором школи Юдітою Кулін відкрили коробки та оглянули призи.

Щодо майбутніх місцевих виборів, Держсекретар підкреслив: важливо, аби на виборах закарпатські угорці підтримали угорських кандидатів. Підтримку кандидатів від КМКС він вважає особливо важливою з огляду на те, що так закарпатські угорці зможуть зберегти та посилити завойовані досі позиції.

Вікторія Рего/Rehó Viktória/Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
На Закарпатті з’явилося 5 нових паспортних станцій у ЦНАПах
09:34
Вокалісти Академії культури і мистецтв виступали у храмі в Угорщині
09:17
Всі новини