106851
20:21 4.102020

У селі Бадалово на Берегівщині відбулась урочиста передача оновленої амбулаторії

Життя 5420

2 жовтня за підтримки угорського уряду та Товариства угорської культури Закарпаття (ТУКЗ-КМКС) відбулась урочиста передача оновленої амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Бадалово Берегівського району.

Серед гостей, запрошених на святковий захід, були присутні консул – перший заступник керівника Консульства Угорщини в м. Берегові Мігай Андраш Беке, голова ТУКЗ-КМКС, очільник БФ «За Закарпатський угорський інститут» Василь Брензович, голова Берегівського районного осередку ТУКЗ-КМКС Йожеф Шін, керівник Центру первинної медико-санітарної допомоги Берегівської районної ради Руслана Гедєш, сільський голова Імре Солої, очільник Бадалівського осередку ТУКЗ-КМКС, сімейний лікар Лайош Якоб та Петро Данкаї, які є місцевими кандидатами від КМКС до Берегівської ОТГ та Берегівської районної ради, а також реформатський пастор Жолт Шапі.

Модератор церемонії передачі амбулаторії Юліанна Кіш ознайомила присутніх з деталями ремонту. Роботи, реалізовані за підтримки угорського уряду, включали заміну дверей та вікон будівлі, підлоги, встановлення сучасних металевих і пластикових конструкцій, нових електричних вимикачів та світильників, облицювання поверхні стін, внутрішню реконструкцію, оновлення системи водопостачання, фасаду та вхідних сходів, а також заміну каналізаційної системи й міжкімнатних дверей. Вартість проведених ремонтних робіт становить 664 564 гривні.

Віце-консул Беке Мігай Андраш, вітаючи присутніх від імені Консульства Угорщини, висловив подяку медичним працівникам та повагу до їхньої роботи. Угорський уряд серйозно ставиться до своїх конституційних зобов’язань, тому постійно піклується про угорців, які проживають за межами країни. Адже кожен угорець відповідальний за всіх угорців, і ми також відповідаємо одне за одного, зазначив віце-консул. Відтак він подякував ТУКЗ-КМКС, яке, за його словами, будучи надійним, активним, дієвим та ефективним партнером угорського уряду, відіграє важливу роль у відновленні амбулаторій та подібних установ.

Василь Брензович також висловив подяку угорському уряду за оновлення амбулаторії. У рамках Програми підтримки реконструкції угорських амбулаторій сімейної медицини на Закарпатті вдалося відремонтувати медзаклади майже в усіх угорських населених пунктах. «Сьогодні ми передали оновлену амбулаторію не лише в Бадалові, але й у селах Велика Бакта та Вари», – повідомив голова ТУКЗ-КМКС.

Вітаючи присутніх, Лайош Якоб також подякував уряду Угорщини та КМКС за оновлення медзакладу й надану підтримку. Сімейний лікар розповів, що працює в амбулаторії разом із більшістю своїх колег 20 років, тож це дуже хороший подарунок для них, оскільки ремонт значно покращив умови їхньої роботи.

Під час урочистої передачі оновленого приміщення символічну стрічку спільно перерізали Василь Брензович та віце-консул Мігай Андраш Беке.

Від імені реформатської парафії с. Бадалово подякував пастор Жолт Шапі та попросив Божого благословення на оновлену амбулаторію та всіх її працівників.

D. P./Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах