106844
19:48 4.102020

У селі Вари на Берегівщині передали оновлену амбулаторію

Життя 5352

Оновлену за підтримки угорського уряду та сприяння Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) амбулаторію передали 2 жовтня у селі Вари.

Участь в урочистостях узяли заступник Генерального консула Угорщини в місті Берегові Мігай Андраш Беке, голова ТУКЗ-КМКС Василь Брензович, головний лікар Берегівського центру первинної медико-санітарної допомоги Руслана Гедєш, варівський сільський голова Елемер Шаламон, голова місцевого осередку ТУКЗ-КМКС с. Вари Габор Барта, пастор реформатської церкви Іштван Меньгарт, сімейний лікар села Інна Гомонай.

Вартість проведених в амбулаторії ремонтних робіт становить 1 412 226 гривень. У закладі замінили дах, вікна, установили сучасні металеві й пластикові конструкції, 16 міжкімнатних дверей, а також вхідні, замінили системи водовідведення та каналізації, внутрішню електропроводку, встановили нові вимикачі, розетки, світильники, радіатори, систему опалення. Крім того, створили новий водяний блок, замінили дренажну систему, вимостили доріжки тротуарною плиткою.

У своїй промові заступник Генконсула подякував медикам за роботу й висловив радість з приводу того, що може долучитися до цієї чудової події. За його словами, угорський уряд докладає особливих зусиль для надання допомоги в галузі охорони здоров’я та освіти. «Адже кожен угорець несе відповідальність за іншого угорця», – зазначив дипломат. Він також наголосив: «На подяку заслуговують і закарпатські угорці, оскільки вони, живучи на батьківщині, намагаються зберегти свою угорську ідентичність, а Угорщина намагається надати всебічну допомогу для цього. Особлива подяка Товариству угорської культури Закарпаття, котре як надійний партнер угорського уряду відіграє значну роль у реалізації цих проєктів та збереженні ідентичності угорців на Закарпатті».

Голова ТУКЗ-КМКС Василь Брензович під час заходу повідомив, що протягом останніх днів у Берегівському районі передали кілька оновлених амбулаторій. «Це радісні події, адже ми бачимо результат своєї роботи. Бачимо, що підтримку уряду Угорщини вдалося результативно використати. Відомо, що медики як тут, у селі Вари, так і в інших населених пунктах, незважаючи на умови, виконують дуже важливу та відповідальну роботу. Епідемія коронавірусу, інші хвороби, загальна бідність впливають на роботу, яка є вашим покликанням. Однак зараз за підтримки угорського уряду нам вдалося посприяти тому, щоб ця робота проводилася в гідних умовах», – зазначив Василь Брензович. Він також повідомив, що незабаром розпочнеться ремонт середньої школи села Вари. За його словами, кошти для цього вже є, необхідно лише підписати договір з Берегівською райрадою.

Інна Гомонай від імені всього персоналу амбулаторії висловила подяку за підтримку угорському уряду, а також Товариству угорської культури Закарпаття.

Наприкінці урочистостей пастор Іштван Меньгарт попросив Божого благословення для медичного закладу. «Добре бачити людей, які турбуються не лише про наповнення власних кишень, але й показують відданість професії, покликанню, місії, виконання якої на них поклав Господь Бог», – зазначив пастор.

D. P./Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини