106736
14:16 3.102020

В Ужгороді стартувала обласна виставка творів закарпатських митців. ФОТО

Життя 5156

Офіційне відкриття обласної виставки творів закарпатських митців “Осінь 2020”, присвяченої Всеукраїнському дню художника, яке щороку відзначають у другу неділю жовтня, відбулося 2 жовтня в Закарпатському обласному художньому музеї імені Йосипа Бокшая.

130 авторів представили біля 150 творів. Окрім Закарпатського обласного музею імені Йосипа Бокшая, де презентують живопис і скульптуру, експозицію виставки розгорнули й у галереї “Ужгород” – там можна подивитися на графіку й твори декоративно-прикладного мистецтва.

У відкритті виставки взяли участь представники Закарпатської ОДА, міський голова Ужгорода, дипломати угорського та словацького консульств, художники та поціновувачі мистецтва.

Грамотою Ужгородської міської ради нагородили художника Василя Дуба.

На картинах зобразили не лише осінні мотиви, не оминули й теми карантину. Мистецтвознавиця Олена Приходько відзначила, що до висвітлення такої актуальної теми сьогодення художники підійшли з оптимізмом, багато яскравих барв використали у своїх роботах.

Борис Кузьма додав, що, окрім уже відомих художників, членів Закарпатської організації Національної спілки художників України, до виставки долучилося і чимало творчої молоді.

Переглянути експозиції можна протягом двох тижнів, повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах