106590
15:20 30.092020

Зарплати медикам Закарпаття буде збільшено з 1 вересня, – Олег Коцюба

Життя 5387

Відповідно до рішення комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка затвердила нове епідемічне зонування, Закарпатська область має всього дві «​помаранчеві»​ зони: Ужгород та Ужгородський район. Всі інші адміністративно-територіальні одиниці віднесені до «жовтого»​ рівня епідемічної небезпеки. 

Про це нині під час брифінгу розповів перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба. 

– Завдяки карантинним заходам нам вдалося покращити ситуацію з коронавірусом на Закарпатті. Якщо середній рівень захворюваності по Україні, який вираховується за 14 днів на 100 тис. населення, складає 114, то у нас наразі тільки 78, – наголосив Олег Коцюба.

Він також додав, що лише 36 % ліжок у 16 лікарнях заповнені, це невисокий показник. Кількість осіб, які одужали, становить 4 831 особу, ще 4898 активних хворих. 

Усі медичні заклади забезпечені необхідним обладнанням. Під час візиту на Закарпаття міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, був переданий гуманітарний вантаж – 50 ШВЛ досить високого класу, всі вони розподілені по Закарпатській області між медзакладами.

Олег Коцюба також зазначив, що з 1 вересня усі медичні працівники отримають підвищення заробітної плати, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України. Збільшення заробітної плати лікарям передбачено у розмірі 70% від посадового окладу, розрахованого за найвищим 14-м тарифним розрядом ЄТС, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – у розмірі 50% мінімальної заробітної плати, молодшим медичним сестрам – у розмірі 25% мінімальної заробітної плати.

Що стосується навчального процесу, то на даний момент  лише чотири освітні заклади переведені на дистанційне навчання – по одній в Ужгороді, Ужгородському, Рахівському та Мукачівському районах.

– По інших закладах теж є певні класи, які функціонують в дистанційному режимі, оскільки там виявлені хворі. Проте більшість шкіл Закарпаття працюють в нормальному режимі, – підсумував заступник голови ОДА.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах