106200
15:48 21.092020

У Спілці закарпатських угорських багатодітних сімей відбулися вибори керівного складу

Життя 2428

19 вересня в місті Берегові відбулися загальні збори Громадської організації «Спілка закарпатських угорських багатодітних сімей» з оновлення керівного складу.

Захід відкрив голова ГО Денеш Терек. Реформатський пастор Ференц Таракезі та греко-католицький священник Іштван Мароші попросили Божого благословення для загальних зборів та життя присутніх.

Відтак очільник Спілки закарпатських угорських багатодітних сімей відзвітував про її діяльність протягом 2019 та 2020 років. У своїй промові Денеш Терек, який добровільно відмовився від головування після 8 років роботи, зазначив, що організація була створена у 2012-му й нараховувала тоді 34 родини. З тих пір до неї приєдналися майже 800 сімей, тож разом із дітьми її членами наразі є близько 4000 осіб. «Ми стали однією з найбільших громадських організацій Закарпаття, яка постійно розвивається, незважаючи на труднощі та випробування. Існує потреба в спільноті, що об’єднує людей, котрі цінують сім’ю, шлюб та народження дітей на основі християнських цінностей, для знайомства одне з одним, аби черпати з сили, а також для представлення цих цінностей як привабливого прикладу для молоді та невеликих сімей», – наголосив Денеш Терек.

У своєму виступі він відзначив роботу працівників офісів спілки й керівного складу та вручив їм подарунки.

Крім того, пан Терек подякував меценатам організації: керівникам історичних церков, Закарпатському угорському інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, уряду Угорщини та уповноваженому міністра угорського уряду Іштвану Грежі. «Сьогодні я особисто прощаюся з усіма, з ким познайомився протягом останніх 24 років, проведених на Закарпатті, 8 із яких я був головою Спілки закарпатських угорських багатодітних сімей. Дякую, що прийняли мене і цей регіон став моїм домом», – підсумував пан Терек.

Відтак присутні ознайомилися із внесеними до статуту спілки поправками, деякими змінами в структурі організації та проголосували за їхнє схвалення.

Учасники загальних зборів також вислухали промови двох кандидатів на посаду голови організації – Йосипа Торпої та Золтана Сюча. Затим відбулося голосування. Із 145 голосів дійсними визнали 143. Золтан Сюч отримав 41 голос, Йосип Торпої – 102, тож він став новим головою громадської організації.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пан Торпої подякував присутнім за довіру. «Ви поклали на мої плечі велику відповідальність, адже попереду непростий рік. Я зроблю все, що в моїх силах, і прошу бути мені партнерами в цьому», – сказав новий очільник спілки після обрання.

Присутні розглянули також питання про зміну керівного складу, яке було поставлене на голосування. Учасники загальних зборів затвердили чинний склад, тобто залишили 9 членів керівного складу, тому рішення про обрання нових не приймали.

D. P./Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах