105688
08:31 10.092020

Відбулися збори Молодіжної ради при Ужгородській міськраді

Життя 4111

Перші планові збори Молодіжної ради Ужгорода відбулися напередодні у «відкритому офісі» на площі Народній.

Нагадаємо, у серпні створили молодіжний консультативно-дорадчий орган при Ужгородській міській раді – Молодіжну раду. Основні її завдання – залучення соціально активної молоді до вирішення питань у молодіжній сфері, проблем соціально-економічного, культурного життя громади, консолідації молодіжного руху в Ужгороді тощо.

Міський голова Богдан Андріїв відзначив важливість того, що молоді, активні ужгородці мають власне бачення розвитку міста, діляться своїми ініціативами, які міська рада намагатиметься втілити в життя.

Крім того, повідомив Богдан Євстафійович, наразі працюють над створенням творчого простору для молоді на базі студентського центру дозвілля «Ювентус». Будівлю передали у користування УжНУ і вона потребує значних капіталовкладень для повноцінного функціонування. «Ювентус» внесли до Програми економічного і соціального розвитку Ужгорода, ведуться роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Начальниця управління у справах культури, молоді та спорту Ольга Василиндра побажала молоді активної діяльності в найрізноманітніших напрямах, закликала долучатися до інших молодіжних проєктів, над якими працюють у міськраді.

На перших зборах розглянули ряд організаційних питань, насамперед– обрання нового логотипу Молодіжної ради, затвердження робочих груп та їхніх керівників, обговорення найближчих проєктів, серед яких і такі, шо стосуватимуться відновлення спортивної інфраструктури міста, створення відповідної інтерактивної мапи.

Голова Молодіжної ради Олена Біланіна розповіла, що працюватимуть у 5 робочих групах, які охоплять напрямки: розвиток громадянського суспільства, зміцнення здоров’я молоді, розвиток підприємницьких навичок, залучення молоді із соціально незахищених категорій населення, розвиток внутрішньо української й міжнародної співпраці тощо. Збори проводитимуть кожного другого вівторка місяця.

Крім того, у Молодіжній раді планують запис воркшопів, тематичних курсів й оприлюднення їх у YouTube, а також випуск друкованого вісника-місячника не тільки про діяльність ради, а й загалом про сучасні тенденції розвитку молодіжної політики України та за кордоном, інформує відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини