99028
08:30 2.092020

Бюро правової допомоги на Закарпатті діє уже 4 роки

Життя 5022

На Закарпатті вже 4 роки діє 11 бюро правової допомоги, завдяки яким безоплатна правова допомога стала набагато ближчою до людей та навіть у глибинках дала їм можливість реалізовувати та захищати свої права. До юрисдикції Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги входять Перечинське та Великоберезнянське бюро, Мукачівського місцевого центру – Іршавське, Свалявське, Берегівське та Воловецьке, Хустського – Рахівське, Тячівське, Виноградівське, Міжгірське, Дубівське. Свої двері для громадян вони відкрили 1 вересня 2016 року. і за період діяльності фахівці бюро прийняли 26037 звернень від громадян.

Безоплатну первинну правову допомогу, яка полягає в наданні юридичних консультацій, доступі до потрібної правової інформації, може отримати кожен, хто звернеться до бюро.

Безоплатна вторинна правова допомога, тобто представництво інтересів громадян у судах, органах державної влади тощо надається громадянам, які належать до соціально вразливих категорій (малозабезпечені, особи з інвалідністю, учасники АТО, внутрішні переселенці, діти, жертви насильства та ін.), вичерпний перелік яких визначено в ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». За окремими видами спорів інтереси клієнтів також представляють фахівці бюро.

Про успіхи та основні результати діяльності відділу розповідає начальник Перечинського бюро правової допомоги Тетяна Кость, яка працює тут із початку його створення.

– За час роботи Перечинського бюро правової допомоги зареєстровано 2535 звернень громадян. У тому числі 248 клієнтів безоплатно отримали можливість представництва своїх інтересів у судах. У 194 справах представництво здійснювали адвокати, у 105 – безоплатна вторинна правова допомога надавалася працівниками бюро. З метою посилення правової спроможності територіальних громад, підвищення правосвідомості краян, працівники бюро правової допомоги здійснюють активну правопросвітницьку діяльність, консультують у дистанційних пунктах доступу до безоплатної правової допомоги, беруть участь у реалізації правоосвітніх заходів у навчальних закладах та закладах соціального обслуговування.

Фахівчині – Тетяна Кость та Іванна Хом’як – кажуть, що робота в бюро стала для них не тільки важливим життєвим досвідом у наданні правової допомоги краянам, але й майданчиком для професійного, всебічного розвитку та навчання. Фахові тренінги, навчання, лекції, вебінари, курси Прометеус, навчальний хаб яких дає можливість опанувати спеціальні освітні програми, комунікація з висококласними фахівцями та партнерами – усе це сприяє фаховому зростанню працівників.

На запитання, який найбільший позитив роботи бюро, Тетяна Кость не вагаючись відповідає:

– «Те, що ти бачиш результати своєї роботи. Люди, які не мають можливості винайняти собі адвоката, аби вирішити свої життєві проблеми у правовий спосіб, знаходять тут підтримку та дієву допомогу. Особливо тішить, коли ти допоможеш людині вийти, здавалося б, із безвихідної ситуації – зменшити суму неправомірно нарахованих відсотків по кредиту, збільшити розмір утримання на дитину, добитися перерахунку пенсії та багато іншого».

Правову допомогу в період карантину можна отримати дистанційно: зателефонувавши за безкоштовним номером єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, написавши повідомлення на ФБ-сторінку місцевого центру або скориставшись довідково-інформаційною платформою WikiLegalAid.

А звернутись особисто до фахівців можна, завітавши до фахівців найближчих місцевих центрів чи бюро правової допомоги на Закарпатті (контактні дані: адреси та телефони можна дізнатись на сайті Координаційного центру з надання правової допомоги, сторінках у фб Ужгородського, Мукачівського та Хустського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги).

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві виявили водія з рекордним перевищенням норми алкоголю в крові
16:11
На Закарпатті планують побудувати порт
16:09
Арт-зона «Писанкове Мукачево» - чудова локація для фотосесій у центрі міста
15:56
У Будапешті діти біженців з України можуть навчатися рідною мовою
15:44
У неділю «Минай» прийматиме «Олександрію»
15:35
Прокуратура вимагає скасувати дозвільні документи для ведення будівельних робіт на привокзальній площі в Мукачеві
15:27
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
Всі новини