105175
14:34 28.082020

Виставка молодих митців у Генконсульстві Угорщини в Ужгороді. ФОТО

Життя 3302

У Генеральному консульстві Угорщини в м. Ужгороді влаштували виставку робіт випускників Ужгородської дитячої школи мистецтв. З огляду на епідемічну ситуацію урочисте відкриття 26 серпня відбулось у вузькому колі.

Від імені Генерального консула Йожефа Бугайла, звертаючись до присутніх, передав вітання його перший заступник Ласло Куті.

«Дитяча школа мистецтв – частий гість Генконсульства. Роботи вихованців були представлені в збірній експозиції, а торік у січні в дипломатичній установі відбулась окрема виставка. Мистецтво справді немає кордонів, у школі одночасно навчаються музики, танців, живопису діти різних національностей», – зазначив дипломат. А відтак додав, що в нинішній тривожний час, коли кожного ранку ми з хвилюванням читаємо про кількість недужих, у Генконсульстві вирішили внести в будні щось позитивне, що наповнює оптимізмом та покращує настрій. «Що може бути кращим для цього як не малюнки дітей, котрі творять від щирого серця. Картини розвісили лише день тому, але вони вже покращили моїм колегам настрій, уже протягом багатьох тижнів я не чув стільки сміху в цих стінах», – підкреслив пан Куті та вручив квіти директору школи мистецтв Наталії Громовій як подяку за роботу всього колективу навчального закладу.

«Для нас велика честь представити тут роботи наших випускників», – наголосила директор і коротко розповіла про історію закладу, котрий минулого навчального року відзначив 65-річчя створення.

На початку роботи в Ужгородській дитячій школі мистецтв працювали 9 учителів із 36 дітьми. Відтоді заклад став одним із найкращих у державі, з найбільшою кількістю вихованців в області. Нині тут працюють 104 педагоги, навчаються 1080 обдарованих дітей.

Відділ образотворчого мистецтва Ужгородської дитячої школи мистецтв розпочав роботу в 1987-му. У перший рік мали лише трьох випускників, нині ж тут навчаються майже 200 вихованців, 15–16 із них щороку отримують сертифікат про закінчення школи. Кожен другий випускник продовжує навчання за мистецьким напрямом не лише в Ужгороді, але й академіях мистецтва країни та за кордоном: у Відні, Празі, Будапешті.

«Ми дуже пишаємося тим, що наші студенти беруть участь у різноманітних виставках та конкурсах в Ужгороді, області, Україні, Угорщині, Словаччині, Словенії, багатьох інших європейських країнах, в Ізраїлі, США. Школа надає унікальну можливість учням одночасно розвивати таланти на різних відділеннях», – підкреслила Наталія Громова. У відповідь на слова консула директор закладу зазначила, що в Ужгородській дитячій школі мистецтв навчаються діти 35 національностей.

Відтак виступили випускники. На заході були присутні троє з них – Олександра Купар, Ясміна Табакович та Каталін Косей. 15-річна Ясміна вчилася в школі мистецтв протягом 6 років, спочатку співала, затим продовжила навчання на відділі малювання. Олександра навчалася 9 років, вчилася і музики, і малювання. Каталін, котра вчилася малювання та гри на скрипці, подякувала за можливість виставити свої роботи й побажала всім отримувати від них гарні враження.

Вікторія Рего/Rehó Viktória/Kárpátalja hetilap/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах