105115
11:20 27.082020

До кінця року в Україні з’явиться великий Державний Герб

Життя 4766

Верховна Рада України доручила Кабінету Міністрів провести конкурс на найкращий ескіз великого Державного герба України. За відповідний проєкт постанови проголосувало 279 народних депутатів.

Так, до 1 жовтня уряд має створити оргкомітет, розробити й затвердити положення конкурсу, а також вирішити питання про фінансування і матеріально-технічне забезпечення його організації та проведення. До 1 листопада має відбутися громадське обговорення ескізу, а до 1 грудня має бути визначений переможець і подані на розгляд парламенту пропозиції за підсумками конкурсу.

Наразі затверджено лише малий герб України – тризуб.

Згідно зі статтею 20 Конституції України від 1996 року, «головним елементом великого Державного герба України є знак княжої держави Володимира Великого (малий державний герб України). Великий Державний герб встановлюється з урахуванням малого Державного герба України та герба Війська Запорізького законом, що приймається не менше як двома третіми від конституційного складу Верховної Ради України».

Варто знати, що в лютому 1992 року Верховна Рада постановою затвердила Державний герб незалежної України, який має статус малого герба – золотий Тризуб на синьому щиті.

Загалом проводилося кілька конкурсів щодо великого герба, але вони виявилися безрезультатними, тому що навколо питання завжди було багато критики.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах