105066
15:30 26.082020

У с. Геча відбувся практичний семінар представників туристичної галузі Закарпаття

Життя 3642

Закарпатська угорська туристична рада провела онлайн-курс для субсидіантів Програми економічного розвитку Еде Егана, котрий завершила практичними семінарами, до яких долучилися представники туристичної галузі з різних населених пунктів краю.

Закарпаття – ідеальне місце, якщо ви хочете займатися сільським туризмом або насолоджуватися його надзвичайними перевагами, оскільки в області переплелися західна та східна культури, смаки та традиції. Але що робить сільські пансіонати такими привабливими, чому туристи дедалі частіше надають перевагу садибам, а не універсальним готелям? У першу чергу через гостинність, до якої додається особлива закарпатська атмосфера, приправлена делікатесами кухні та винних льохів, – так створюється ідеальна гармонія для приїжджих.

Закарпатська угорська туристична рада вважає важливим, аби представники туристичної галузі, котрі розпочали свою справу недавно, мали відповідну професійну кваліфікацію, а ті, хто займається нею вже тривалий час, отримали можливість удосконалити знання.

Відомо, що теоретичне навчання повинне підсилюватися практикою. Саме тому Закарпатська угорська туристична рада організувала ряд практичних семінарів для представників галузі. Один із них відбувся на базі пансіонату в селі Геча. Учасники ознайомилися з процесом приготування місцевих традиційних страв, основними вимогами до облаштування приміщень, способами сервірування стола тощо.

«Основна мета практичного тренінгу – детальне ознайомлення учасників з основами ведення сільського туризму на Закарпатті, аби допомогти їхній подальшій роботі із забезпечення комфортного середовища та послуг належного рівня для гостей, щоб пізніше туристи поверталися до них завдяки отриманим незабутнім враженням», – повідомив нашому виданню очільник Закарпатської угорської туристичної ради, гечанський сільський голова Андраш Мештер.

Ще один тренінг провели на базі Музею побуту селища Вишково. «Закарпатська угорська туристична рада організувала онлайн-навчання для тих представників галузі сільського туризму, котрі не мали ніякої професійної кваліфікації. Зараз тривають практичні заняття. У Вишково прибули 32 учасники тренінгу, які ознайомляться зі способами сервірування стола, вимогами до облаштування приміщень. Крім того, приготуємо традиційний місцевий суп, другу страву та десерт», – розповіла керівник практики Іда Етвеш.

«Ми дізналися багато нового, вчителі надали чимало корисної інформації. Нові знання допоможуть бути готовими до всього», – каже Тімея Товт, учасниця тренінгу.

Практичний семінар провели і в селі Бене на базі гостьового будинку. До цього заходу долучився також член правління Закарпатської угорської туристичної ради, секретар з питань культури ТУКЗ-КМКС.

На думку Іди Балог, керівника гостьового будинку, де проводили навчання, сільський туризм набуває дедалі більшої популярності як серед іноземців, так і внутрішніх туристів завдяки гостинності та угорській кухні. «Чимало гостей повертаються і привозять з собою друзів, щоб ознайомити їх із нашим краєм».

«Маємо бути готові до туристичного сезону, котрий цього року через епідемію дещо змістився в часі. Крім того, потрібно постійно вдосконалюватися, оскільки з огляду на нестабільну ситуацію існує велика ймовірність, що за кордон поїде менше людей, тож більше вирішить відпочити вдома», – вважає Шарлота Чізмар, заступник голови Закарпатської угорської туристичної ради.

Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах