102298
12:53 23.082020

Єлізавета Біров: «Я повністю відкидаю звинувачення»

Життя 8097

Єлізавету Біров, екскерівницю департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА, підозрюють за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Попередньо відомо: її звинувачують у тому, що департамент закупив у фірми непридатні до використання у медицині халати. Слідство стверджує, що халати закуплені для медиків без тендера всього за одну добу і за завищеною ціною.

Журналісти видання Kárpátalja.ma зв’язалися із фахівцем по телефону, вона повідомила з цього приводу наступне:

– Я збентежена ситуацією, що склалася. Заявляю, як тодішній керівник департаменту охорони здоров’я, діяла відповідно до закону. Я підписала контракт відповідно до закону. Виконала свій обов’язок. Твердження, що ми здійснили закупівлю без проведення відповідної процедури державних закупівель на порталі Prozorro, не відповідає дійсності. Усі офіційні документи, що гарантують якість (декларація, сертифікат тощо), були представлені. Я категорично відкидаю всі звинувачення з цього приводу.

Єлізавета Біров кореспонденту нашого видання повідомила: «Згідно з наказом, робочій групі з двадцяти осіб було доручено визначити перелік засобів, необхідних для закупівлі у цей критичний період. Також були встановлені вимоги щодо якості. Всі ці люди – відповідальні професіонали: керівники лікарень, медсестри, епідеміологи тощо». Є. Біров наголошує: «Крім того, відповідно до закону, Іван Гуштан, заступник департаменту з питань фінансів, був призначений посадовцем, відповідальним за питання державних закупівель. Додам, що жодна медична установа не скаржилась на те, що отримала неякісні засоби. Згідно з поданими документами, придбані засоби захисту відповідали всім вимогам. Я б ніколи не ризикувала здоров’ям своїх колег, лікарів та медсестер. Я відкидаю звинувачення. Вірю, що правда буде розкрита. Я не вчинила злочину. Водночас, не буду переховуватися від правосуддя! Обстоюватиму свою позицію!»

Суд обрав екскерівниці департаменту охорони здоров’я Закарпатської ОДА Єлізаветі Біров запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Разом з тим, було внесено й заставу на суму 1,8 млн грн. Цю суму за неї вніс бенефіціар Партії угорців України «КМКС».

– Під час роботи я отримувала офіційну зарплату, такої суми у мене немає. Заплатити таку велику суму застави лікарю неможливо, навіть якщо він обіймає керівну посаду, – додає екскерівниця департаменту охорони здоров’я ОДА.

Марта Мондик, Kárpátalja.ma/Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах