104808
16:49 20.082020

Понад 6,5 тисяч аварійних ситуацій ліквідували працівники Закарпатгазу з початку року

Життя 2750

У 2020 році фахівці АТ «Закарпатгаз» ліквідували 19 аварійних ситуацій, які виникли внаслідок механічного пошкодження на газопроводах. Ще 21 випадок стався через порушення дворових вводів. Усього з початку року працівники аварійно-диспетчерської служби 104 ліквідували понад 6,5 тисяч аварійних ситуацій.

18 серпня на Ужгородщині через несанкціоновані земляні роботи в охоронній зоні майже півтори сотні абонентів залишилися без газопостачання. У селі Соломоново під час проведення робіт, попередньо не узгоджених із АТ «Закарпатгаз», пошкодили вуличний газопровід середнього тиску. Через це без газу залишилися мешканці 5-ти вулиць населеного пункту.

«Про проведення робіт ніхто не попередив. Це — порушення, через яке люди залишилися без газопостачання. З боку Закарпатгазу до виконання ремонтних та відновлювальних робіт довелося позапланово залучати як техніку, так і спеціалістів», — пояснив головний інженер АТ «Закарпатгаз» Віктор Водзінський.

Спеціалісти Закарпатгазу за кілька годин ліквідували аварійну ситуацію. А вже пообіді – відновили газопостачання у повному обсязі.

Цього ж дня аналогічна ситуація сталася на Мукачівщині. Близько 15-тої години під час проведення несанкціонованих земляних робіт пошкодили газопровід. Без газу – більше трьох сотень абонентів приватного сектору. Ліквідувати аварійну ситуацію та відновити газопостачання вдалося протягом 5-ти годин.

Ще один випадок трапився біля села Зняцево у суботу, 15 серпня. Там під час покосу трави пошкодили газопровід у місці його виходу із землі. «Під загрозою припинення газопостачання опинилися 8700 мешканців Мукачівщини. Та нам вдалося провести аварійні роботи без відключення абонентів від газопостачання», – сказав начальник Мукачівського відділення АТ «Закарпатгаз» Віктор Іванов.

Аби уникнути аварійних ситуацій, будь-які земляні роботи в межах пролягання газорозподільних мереж мають бути узгоджені з фахівцями товариства. Це також дозволить не витрачати додаткові кошти, адже нанесені збитки у таких випадках відшкодовують самі винуватці, повідомляє пресслужба АТ «Закарпатгаз».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах