104791
17:17 19.082020

На Великоберезнянщині відновили старий підвісний міст

Життя 5307

У селі Кострино Великоберезнянського району почали роботи з відновлення старого підвісного мосту через річку Уж. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook Віталій Капраль.

Ремонтувати міст взялися працівники держлісгоспу, сільський голова та Борсанов Олександр. Активісти провели зварювальні роботи та приступили до встановлення помосту, дошки для якого безоплатно надав Ярослав Шукаль.

Підвісний міст колись служив для місцевих жителів як переправа через річку в урочище Тернова, де знаходяться сільські угіддя та пасовища.

Окрім цього, ще за часів Радянського союзу через міст пролягав мегапопулярний туристичний піший маршрут, що стартував від турбази Дубовий гай до вершини гори Яворник. На Яворнику був туристичний притулок, збудований ще за часів Чехословаччини. З вершини хребта Яворник відкривалися чудові краєвиди на села в долині річки Уж.

Протягом багатьох років за мостом ніхто не доглядав, адже він знаходиться фактично за межами сила, і його використовували здебільшого пастухи, грибники чи лісівники. В селі Кострино, вище по течії річки Уж є ще кілька підвісних мостів, які знаходяться у нормальному робочому стані, адже регулярно використовуються людьми, які територіально проживають на іншому березі річки Уж.

Сподіваємося, що відновлення мосту допоможе пожвавити притік туристів до регіону, адже на вершині гори Яворник кілька років тому відбудували туристичний притулок, а також встановили кілька мініскульптурок.

Оксана ЧОПАК

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах