104769
20:32 17.082020

Програму Добрий сусід представлять на Закарпатті

Життя 4127

Запрошуємо 22 серпня о 12.00 у «Відкритий офіс» за адресою: м.Ужгород, площа Народна, 4 на презентацію  програми “Добрий сусід”. Про програму допомоги сім`ям, успішні історії родин  та поширення програми по всій країні розповідатимуть Оксана Штибель, керівник програми і Тетяна Муравель, комунікаційна менеджерка програми.

Запрошуємо  громадські організації, волонтерів та представників ЗМІ. (У разі негоди презентація  відбудеться у прес-центрі Закарпатської ОДА)

Контактна особа: Муравель Тетяна  (+380677959630)

Програма Добрий сусід благодійної організації «Львівська освітня фундація» вже 4 роки успішно працює на Львівщині . Її мета – підтримати родини, які з різних причин опинилися у скруті, подолати кризу та зберегти дітей в сім`ї.   Програма надає допомогу   одиноким   матерям та батькам; дідусям та бабусям, які самостійно виховують онуків; багатодітним сім`ям, випускникам інтернатів та дитячих будинків; сім’ям, де є загроза вилучення дитини в інституційні заклади опіки, сім’ям, куди повертаються діти з дитячих будинків та інтернатів. Для таких сімей підбирають волонтерів – Добрих сусідів, які супроводжують родину впродовж тривалого часу (здебільшого 10-12 місяців). Усі волонтери проходять спеціальне навчання і під супроводом керівника програми допомагають:

·        налагодити  співпрацю з соціальними службами та службами у справах дітей;

·        оформити необхідні документи на отримання соціальних виплат  та субсидій;

·        влаштувати дитину в дитячий садок;

·        випускникам подати документи на вступ до вишів чи ПТУ 

·        шукати роботу;

·        забезпечити родину продуктами, засобами  гігієни, побутовою хімією; одягом, взуттям,

·        знайти побутову техніку, меблі;

·        відремонтувати житло, покращити житлові умови;

·        знайти фахівців для надання медичної та психотерапевтичної допомоги підопічним Програми.

Особливістю програми – не робити щось замість членів родин, які опинилися в скруті, а допомогти їм знайти вихід із кризи  і підтримати на цьому шляху. Тому більшості  родин, які були учасниками програми, вистачило року, аби знову повернутися до звичного життя. 

Програма Добрий сусід  у 2020 році створила на Львівщині 4 осередки. Далі у планах – поширювати програму на всю Україну. Запрошуємо  активні громадські організації Закарпаття, які вже мають досвід роботи з сім`ями у скруті, долучатися до програми .

Детальніше про програму – на  сторінці  https://www.facebook.com/dobryjsusid/

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах