104689
16:02 11.082020

Ще один дитсадок в Ужгородському районі отримав від ТУКЗ-КМКС засоби захисту

Життя 5076

Цього тижня відкритися після карантину планує дитячий садок села Шишлівці. У середу очікують на результати аналізів, після чого заклад зможе приймати дітей. Про це повідомила сімейний лікар Ержебет Буйдошо, депутат від КМКС Холмківської ОТГ. Засоби захисту, зокрема маски, рукавички та дезінфектори, на суму понад 7 тисяч гривень, закуплені в рамках благодійної акції ТУКЗ-КМКС, працівникам дитячого садочка передали голова місцевого осередку Товариства угорської культури Закарпаття Андрея Медве та Ержебет Буйдошо.

За словами лікарки, ці засоби захисту дозволять створити безпечні умови для роботи закладу з дотриманням протиепідемічних правил.

Директор ДНЗ Марія Матьовка подякувала очільникам та представникам ТУКЗ-КМКС за надану допомогу. Вона поставила за приклад акцію організації, котра допомагає садочкам відкриватися після карантину. Пані Матьовка повідомила, що дошкільний навчальний заклад села Шишлівці має три групи, зокрема й угорську, яку відвідує 10 із 45-ти дітей.

За словами голови місцевого осередку пані Медве, раніше в цей садок ходило значно більше дітей. Проте після реформи децентралізації, під час якої Шишлівці разом із селами Тарнівці та Ботфалва приєднали до Холмківської ОТГ, а села Палло, Батфа та Галоч – до Сюртівської ОТГ, ситуація кардинально змінилася. Адже діти з сусідніх сіл здебільшого ходили як у школу, так і в садок у селі Шишлівці. Проте з огляду на реформу та систему фінансування в майбутньому це навряд чи так і залишиться.

Karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах