104620
16:41 7.082020

Петиція про створення свердловин та бюветів із безкоштовною питною водою для мешканців Ужгорода

Життя 6125

6 серпня на платформі місцевих петицій E-DEM з’явилася петиція щодо створення в Ужгороді 10 бюветів з питною водою протягом 2021-2025рр. та ще додатково 10 бюветів до 2030р.

Автор петиції Гряділь Тарас Іванович вимагає від Ужгородської міської ради включити фінансування з бюджету міста 10 свердловин/бюветів з питною водою поруч із багатоквартирними будинками.

Автор звертає увагу на проблематику недостатності питної води на душу населення. Україна посідає 125-е місце із 180 країн, тобто фактично знаходиться на рівні африканських країн, і з роками ця тенденція тільки погрішується. Також автор наголошує на тому, що в Ужгороді відсутній доступ мешканців до безкоштовної та якісної питної води та підкреслює, що вода, яку поставляє “КП Водоканал м. Ужгород” є виключно технічною. Автор петиції пропонує встановити бювети в наступних локаціях: по вулиці Капушанській, Чорновола, Грушевського, площі Петефі, Минайська, Сурікова, Коритнянська, Тельмана, Гноківська, Університетська, парк Малий Галагов.

Автор петиції звертає увагу на позитивний приклад Києва у вирішенні питання доступу до питної води мешканців. За розрахунками пана Тараса, фінальна ціна за одну свердловину/бювет буде до 300 000 гривень.

Отож, місто яке розпоряджається мільярдним бюджетом, може спокійно такий проект профінансувати, – робить висновки автор.

Для того, щоб петицію розглянули, необхідно щоб її підписали 250 осіб. За першу добу петицію підписали 18 осіб. До кінця збору підписів залишилося 20 днів. Посилання на ПЕТИЦІЮ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Всі новини