104610
13:48 7.082020

Перший в Україні туристичний КПП відкриють на Закарпатті

Життя 7035

Закарпаття має хороші перспективи для розвитку туризму. Невеликі населені пункти, чисте гірське повітря, пансіонати чи «зелені оселі» з невеликою кількістю місць ідеально підходять для дотримання нових санітарних умов під час коронавірусу.

Крім того, в області почав розвиватися так званий ПЛР-туризм. Що це означає? Щоб потрапити у більшість країн ЄС, українцям необхідно зробити тест на COVID-19. Відтак є 48 годин, аби перетнути кордон. Зрозуміло, що в проміжок між очікуванням на результат тесту туристу потрібно десь переночувати, поїсти і щось подивитися. Усе це разом починає поволі реабілітовувати місцевий туризм. Про це під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі розповів експерт з туризму Федір Шандор.

Варто зазначити, що цими днями на Закарпатті з робочим візитом перебуває голова підкомітету туризму Верховної Ради Дмитро Нальотов, який приїхав на запрошення Закарпатської туристичної організації.

За його словами, вже незабаром в області має відкритися перший в Україні туристичний контрольно-пропускний пункт на українсько-польському кордоні «Лубня-Волосате».

– Це контрольно-пропускний пункт, який працюватиме на туризм. Люди гуляють горами і хочуть потрапити на Закарпаття, але впираються в кордон. А повинні мати змогу безперешкодно потрапити до вас, – зазначив Дмитро Нальотов.

За словами урядовця, КПП «Лубня-Волосате» стане першою відкритою «брамою» між Європою та Закарпаттям. Туристичні родзинки Закарпаття перенасичені, туди їздять тисячі людей, а от не менші цікаві, але менш «розкручені» місця залишаються поза увагою.

– Перехід «Лубня-Волосате» знаходиться на території Ужанського національного парку. Це місце, яке не дуже знають туристи, але, найголовніше, що за 10 кілометрів від цього місця – великий європейський туристичний шлях, який впирається в кордон. Якщо ми відкриємо для них «двері», то ці 300 тисяч туристів зможуть піти і до нас, – наголосив Нальотов.

Але, для успішної реалізації проекту, потрібна ще інфраструктура: готелі, хостели, ресторани, дороги та екскурсійні маршрути.

Варто зазначити, що під час візиту Дмитра Нальотова було підписано меморандум про співпрацю між Закарпатською туристичною організацією та Комітетом з питань туризму і курортів Верховної ради України.

– Ми розуміємо важливість розвитку внутрішнього туризму. Зараз в країні є від’ємний економічний баланс. Приблизно 10 млрд доларів вивозиться нашими туристами з України в інші країни: Турцію, Єгипет тощо. Натомість ввозиться тільки 2 млрд доларів, – зазначив Нальотов. – Тобто баланс дуже негативний. Тож потрібно працювати для створення умов для в’їзного туризму. Тому відкриття КПП «Лубня-Волосате» може стати своєрідною брамою. Пандемія внесла свої корективи і багато хто не поїде відпочивати за кордон. Усе це дає поштовх для розвитку внутрішнього туризму. Тому ми розробили програму «Мандруй Україною», де ми закликаємо подорожувати нашою мальовничою Батьківщиною.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Двох мешканців Тячівщини засудили до 3 років за ґратами за ухилення від мобілізації
10:40
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Всі новини