104556
12:52 6.082020

ТУКЗ-КМКС надає засоби захисту, необхідні для роботи дитячих садочків. ФОТО

Життя 6199

Близько сотні дитячих садочків області отримають від Товариства угорської культури Закарпаття засоби захисту, необхідні для їхньої роботи. У Берегівському районі, зокрема, пакет необхідних речей від ТУКЗ-КМКС отримають 36 дошкільних навчальних закладів.

5 серпня потрібні для відкриття садочків засоби захисту в села Яноші, Гут та Гать доставив голова Берегівського районного осередку організації, очільник Берегівської райради Йожеф Шін.

«Відкриття дитячих садочків із нетерпінням очікують батьки. Через епідемію та запроваджені обмеження склалася непроста ситуація, економічні труднощі спіткають і сільські ради. Саме тому Благодійний фонд КМКС вирішив допомогти садочкам, щоб вони відкрилися якомога швидше. Батькам потрібно ходити на роботу, діти повинні спілкуватися з однолітками, готуватися до школи. Звичайно, садочки відкривати потрібно, але мусимо дотримуватися і протиепідемічних правил. Відповідно, ми доставили все для цього необхідне», – повідомив Йожеф Шін.

За словами директора з економічних питань дошкільного навчального закладу с. Яноші Ержебет Майорош, садочок, котрий має філію і в с. Балажер, відвідує 102 дитини.

Очільниця дитячого садочку с. Гать подякувала за надану допомогу ТУКЗ-КМКС. Заклад, який через карантин закрили на початку березня, відвідує 80 дітей.

У селі Гут у садочок ходить 40 діток. Тут також зраділи допомозі у вигляді необхідних для відкриття з дотриманням протиепідемічних правил засобів захисту.

D. P./Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах