104533
08:37 6.082020

На Тячівщині та Хустщині садочки і далі не працюють

Життя 4965

Не відновили роботу дитячі садочки у Тячівському та Хустському районах. За словами голови Тячівської райдержадміністрації Тімура Аверіна, тут загальна кількість виявлених хворих на COVID складає понад 500 випадків і є найбільшим показником серед районів Закарпаття.

У Хустському районі садочки не відкрилися, через те що поки не забезпечені усім необхідним. Про це повідомив начальник відділу освіти Хустської райдержадміністрації Михайло Калинич. За його словами, сталося так через те, що бюджети були сплановані без урахування епідеміологічної ситуації.

Голова Тячівської РДА Тімур Аверін пояснив, що початок роботи садочків залежить від завантаженості лікарень:

“Нам потрібно, щоб завантаженість ліжко-місць у лікарнях була менше 70%. Останнім часом ми фіксуємо пониження рівня захворюваності, тобто за останні 4 дні виявляли від 5 до 11 випадків”.

Рішення про початок роботи дитсадків будуть приймати тільки після засідання комісії з питань ТЕБ та НС, аналізу захворюваності і не раніше наступного тижня відповідно до даних щодо захворюваності у районі.

Начальник відділу освіти Хустської РДА Михайло Калинич розповів, що дитсадки в районі тепер забезпечуватимуться усім необхідним.

“Наші бюджети були сплановані без урахування епідеміологічної ситуації, — сказав посадовець, — а це тягне за собою відповідний спектр рішень, які не в останню чергу залежать від фінансового стану тих бюджетів, котрі повинні реагувати на роботу дошкільних навчальних закладів і забезпеченням їх усім необхідним”.

Крім того, як відмітив Михайло Калинич, роботу дитячих садків корелюватиме сама епідситуація: “Будуть створені відповідні комісії, які прийматимуть рішення щодо кожного ДНЗ, щодо їхніх можливостей. Це досить складний процес. Конкретно про дати важко говорити”.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах