104509
14:50 5.082020

В Ужгороді відкрили дитячі садочки

Життя 8379

Закриті дитячі садочки – одна з головних проблем ужгородців, які повернулися на роботу після послаблення карантину. Батьки малюків вже втомились чекати, коли розпочнуть роботу дошкільні дитячі установи. Тому неодноразово влаштовували пікети під Закарпатською ОДА з вимогою, аби дитсадки нарешті відкрили.

Аргументи у батьків прості: потрібно працювати, забезпечувати сім’ю, а дітей подіти – нікуди.

Тож враховуючи вимоги протестувальників, а також те, що Ужгород потрапив до жовтої зони карантинних обмежень, стало можливим відкриття дошкільних навчальних закладів.

Днями, комісія регіональна ТЕБ та НС таки дозволила роботу садочків на Закарпатті. Проте у дитсадках мають бути наявні дезінфектори, постійний температурний скринінг та відсутність м’яких іграшок та килимів.

Дотримання всіх вимог карантину в дошкільних навчальних закладів покладено на керівників ДНЗ.

– З середи, 5 серпня, в Ужгороді розпочинається робота дошкільних навчальних закладів. Разом з НВК мова йде про тридцять дошкільних навчальних закладів. Усі вони забезпечені харчуванням та усіма необхідними дезінфікуючими засобами. Вихователі та керівники проінструктовані. Обмежень по кількості дітей теж немає, – повідомив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.

Зокрема і працівникам садочків і дітям постійно вимірюватимуть температуру у приміщеннях. Проводитимуть постійну дезінфекцію, а також провітрюватимуть приміщення. Також рекомендовано проводити якомога більше навчання та ігор на відкритому повітрі.

– Будемо старатися проводити більше часу на вулиці. Наразі літо, гарна погода, тому думаю нам це вдасться. Тільки їсти і спати будемо в групі. Столики у нас розміщені на відстані два метри один від одного. Для відвідування дитиною садочку, батьки мають мати довідку про стан її здоров’я від сімейного лікаря, – розповіла Віра Рештей, вихователька садочку №36.

Загалом і батьки, і діти такій новині зраділи. Бо ж тепер батьки нарешті зможуть спокійно працювати, а за дітьми буде кому приглянути.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах