104387
13:50 31.072020

У Мукачеві планують створити Раду голів ОСББ

Життя 3947

У мукачівському Центрі громадськості та національних культур, 30 липня, пройшла зустріч мукачівського міського голови та керівників ОСББ міста.

2020 року вступив в дію закон про житлово – комунальне господарство, згідно з яким всі будинки в місті Мукачеві мають бути зняті з балансу міськвиконкому. Відповідно перед мукачівцями стоїть питання, працювати з обслуговуючими компаніями чи створити ОСББ. Голова комісії по ЖКГ – Олександр Лізанець зазначив, що на підтримку ОСББ з міського бюджету планують виділяти – приблизно 25 мільйонів гривень.

Головам ОСББ Мукачева запропонували створити дорадчий орган – Раду ОСББ та обрати п’ ятьох чоловік, які будуть входити в цю Раду при міськвиконкомі. Це люди, які представлятимуть різні райони міста та лобіюватимуть інтереси не тільки свого будинку, а багатьох інших. У представленому на зустрічі статуті зазначено, що змінювати представників Ради планують кожні пів року, або достроково при невиконанні покладених на нього обов’язків.

Ця пропозиція викликала серед присутніх чимало питань. Голови ОСББ запропонували декілька варіантів, як обрати тих хто буде представляти їх інтереси у Раді: обирати по списку, жеребкування та добровільне висування кандидатури.

Під час обговорень зазначили, що створення Ради ОСББ допоможе ефективніше справлятися з існуючими проблемами. Для того, аби декілька мешканців одного будинку не зверталися індивідуально, по одному і тому самому питанні, кожен голова ОСББ отримав форму в якій зміг прописати проблеми, які існують в їх будинку. Усі скарги в міськраді пообіцяли систематизувати.

Ці форми створені для того, аби кожен мав змогу висловитися, адже під час зустрічі усі хотіли звернути увагу на свою проблему. Серед наболілих: вивіз сміття, старі дерева та обрізка кущів, вандали та молодь, що розпиває спиртні напої. Контролювати останніх, зазначив міський голова сьогодні дуже складно, адже в Мукачеві не вистачає кадрів у патрульній поліції. Та вже зовсім скоро в місті почнуть працювати – “Поліцейські громади”. Вони так само зможуть слідкувати за правопорядком та матимуть такі повновоження, які раніше мали дільничні.

Наступного разу голови ОСББ планують зустрітися через два тижні.

Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини