104272
11:14 28.072020

На Берегівщині освятили римо-католицьку церкву. ФОТО

Життя 4765

«Venite adoremus dominum» («Приходьте, поклонимося Господу»), – ідеться на внутрішній стіні римо-католицького храму імені святої Кінги, який 24 липня, у день пам’яті святої, освятив єпископ Антал Майнек у селі Чопівці, що в передмісті Берегова.

До заходу долучилися, зокрема, Міклош Лучок, єпископ-помічник Мукачівської дієцезії римо-католицької церкви, Іштван Грежа, уповноважений міністра Угорщини, Золтан Баб’як, берегівський міський голова, отець Янош Молнар, настоятель Берегівського римо-католицького костелу, Роберт Левченко, заступник декана греко-католицької церкви, Антал Балаж, пастор реформатської громади села Чопівці.

Освячення відбулось у дворі новозбудованої церкви, опісля провели богослужіння, відтак єпископ Антал Майнек розповів про життєвий шлях святої, на честь якої назвали церкву.

Роберт Левченко під час звернення до вірян говорив про єдність будівлі, гармонію тіла та душі. Антал Балаж поділився радістю представників реформатської громади й закликав до миру, прощення та любові одне до одного в дусі християнської любові до Ісуса Христа.

«Той, хто будує церкву, збільшує душу», – підкреслив Іштван Грежа. Уповноважений міністра наголосив, що радий бути присутнім на освяченні, особливо в теперішній час, коли храми здебільшого зносять, а не реконструюють або будують.

Янош Молнар, у свою чергу, подякував Всевишньому, а відтак усім, хто долучився до будівництва нової церкви.

ZsT/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах