104242
20:11 26.072020

«Таємниці замкової майстерні»: у Мукачеві тривають онлайн-квести

Життя 6077

Цими вихідними 25-26 липня, у мукачівському замку проходили онлайн-квести в рамках проєкту “Реміснича мануфактура “Паланок”.

25 липня, присутні та онлайн глядачі, мали змогу дізнатися більше про Мукачево, адже тема дня звучала так: “Місто під захистом Святого Мартина”. А от в неділю, 26 липня з 14 до 15 години години в стінах замку проходив онлайн-квест під назвою “Угода з князем”.

Цікавинка цього заходу в тому, що участь в ньому змогли взяти і ті хто знаходився в замку, і ті хто дивився онлайн- трансляцію. Зокрема ведуча квесту – Беата Столяренко,в прямому ефірі, не тільки ділилася історичними фактами, але й задавала запитання, відповівши на які можна було отримати приз.

Також в цей час проходив майстер-клас для дітей. Маленькі любителі історії малювати на камінцях та папері.

Ще однією родзинкою свята стали- середньовічні гостинці. Наталія Погань каже, що завжди бере участь у подібних заходах, де мова йде про-Середньовіччя. Жінка, разом зі своїм чоловіком, захоплюється відтворенням смакових вподобань людей того часу. “Сьогодні, ми представили тут, одну з найсмачніших та популярних страв середньовічного столу – це голубці з різними начинками та у різних листях: капустяне, бурякове, листя хрону, кельтської капусти, виноградне. Так як тоді не було рису, то в листя загортали каші з різними начинками, овощними і м’ясними”,- розповідає жінка.

Для того, аби подружжю вдалося якомога реальніше відтворити, як готували хазяйки в середньовіччя, на території замку їм вдалося створити справжню кухню: вогонь та камені перетворилися на варильню поверхню.

Такий онлайн-інтерактив сподобався, як організаторам так і учасникам. Тому проєкт “Реміснича мануфактура “Паланок” планують продовжувати і надалі.

Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах