104224
09:06 26.072020

У Берегові відкрили виставку робіт Шандора Зіхермана

Життя 4889

Експозицію робіт відомого художника Шандора Зіхермана відкрили 22 липня у м. Берегово. Твори художника-монументаліста, тісно пов’язаного з містом, виставили у приміщенні Генерального консульства Угорщини в м. Берегово.

На відкритті виставки до присутніх звернувся консул Міхай Беке. «Ми традиційно надаємо простір для культури, проте нині – з дотриманням протиепідемічних правил. Цього разу для робіт відомого художника, графіка, скульптора Шандора Зіхермана», – зазначив дипломат.

«Шандор Зіхерман – справжній закарпатський митець, в роботах котрого простежується Закарпатська школа живопису, російська школа та тенденції мистецтва сучасної Європи», – наголосив Генеральний консул Угорщини у м. Берегово Матяш Сіладі. За словами Генконсула, художник відіграє значну роль не лише у закарпатському мистецтві, а й у мистецькому житті Росії та Угорщини. Шандор Зіхерман провів своє дитинство в Берегові, тож він міцно пов’язаний із містом. Дипломат також висловив радість із приводу того, що є можливість нині експонувати роботи художника у Берегові.

Шандор Зіхерман народився 6 квітня 1935 року в м. Ужгород. Виріс у м. Берегово. У 1958 році вступив до Львівського інституту прикладного і декоративного мистецтва. Через рік перевівся у Ленінградське вище художньо-промислове училище імені В. І. Мухіної. Мешкав у Львові, Ризі, Юрмалі, Москві. Також мешкав у Тольятті, де заснував Фонд образотворчого мистецтва, Спілку художників. З його ініціативи тут збудували творчі майстерні, з’явився Образотворчий музей, ліцей мистецтв, у якому, крім ремесел та живопису, також вивчали танці та музику. До 1989 року художник брав участь у радянських та всеросійських виставках, також долучався до виставок у кількох зарубіжних країнах. Він оселився в Угорщині з родиною в 1989 році, з тих пір живе і працює в Будапешті. Мав понад 60 персональних і колективних виставок в Угорщині, а також у кількох європейських країнах, зокрема, Німеччині, Франції, Данії, Бельгії, Росії, Австрії, Португалії, Румунії, а також в Україні. Його твори можна знайти в колекціях у Європі та Росії.

Із виставкою робіт бажаючі можуть ознайомитися у приміщенні Генерального консульства Угорщини у місті Берегово.

Еніке Вараді/Váradi Enikő/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві стартували районні змагання «Пліч-о-пліч»
15:05
Всеукраїнський турнір із волейболу «Ужгородська сакура» зібрав 8 команд із різних регіонів держави
14:46
На Іршавщині горів гараж з автомобілями, один вдалося врятувати від вогню
14:31
Закарпатські гандболістки здобули «срібло» Першої ліги України
14:15
Триває другий день живописного пленеру «Мукачівська весна – 2024»
14:01
В Ужгороді горів житловий будинок
13:49
Більше 5 років ув’язнення отримав мешканець Мукачівщини, який підпалив будинок дружини через образу
13:23
У Берегові провели підготовчі курси викладачів народних інструментів Закарпаття
12:53
На Тячівщині під час обшуку вилучили у місцевого жителя майже 1 кг наркотиків рослинного походження
12:33
Традиційний турнір ветеранів із мініфутболу пам’яті Василя Турянчика фінішував у Мукачеві
12:10
Всі новини