103959
15:46 16.072020

Молодіжна ініціатива: проєкт БУРчик в Ясінях

Життя 6225

З 2 по 12 липня в Ясінях відбулася серія БУРчиків, де молодим волонтерам вдалося покращити житлові умови на трьох об’єктах.

На цей раз проєкт «Будуємо Україну Разом» дістався Рахівського району, а саме смт Ясіня. Молодим людям вдалося допомогти двом сім’ям зробити частковий ремонт. У родині Наталії Говбел перекрили дах, вона є опікункою для своїх молодших брата і сестри. Також в рамках проекту вдалося допомогти родині, яка облаштовує нову хатину, після пожежі в старій. Команда БУРу зробила стелю, стіни та підлогу.

Ще одним місцем, де знадобилася допомога молодих волонтерів, стало приміщення будинку культури в Ясінях. ГО «Нове Ясіня» запланувала там зробити креативний простір «Креденс» для всіх односельчан. Це вже не перша ініціатива громадської організації, але питання пристосованого для різного роду занять приміщення стояло на сьогодні дуже гостро. «Ми об’єдналися, аби життя в нашому населеному пункті ставало комфортнішим для життя, розвитку, роботи та відпочинку. Тому ми знаходимо кошти, аби фінансувати нашу діяльність, знаходимо не байдужих односельчан та раді, що відгукуються на наші запити і такі проекти, як БУРчик», – кажуть члени організації.

«У результаті співпраці вдалося багато зробити. У відремонтованому приміщенні ми плануємо зробити мультимедійний простір: проводити інклюзивні навчання, створити творчу атмосферу для особистого розвитку та багато іншого. І це не про Київ чи один з обласних центрів…», – каже Світлана Джунджик, менеджера з комунікацій.

Щодо проєкту «Будуємо Україну Разом», то його учасники щороку проводять такі табори в різних точках нашого краю, аби допомогти відбудувати чи відремонтувати тим сім’ям, які цього потребують. Нагадаємо, що проект об’єднує активну молодь та виховує в ній соціальну відповідальність та розвиває локальні громади у різних куточках України.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини