103952
14:39 16.072020

Підтримати місцевих виробників: у Мукачеві презентували проєкт «Купуй Закарпатське». ФОТО

Життя 6593

16 липня в мукачівському замку “Паланок” представники влади розповіли журналістам, якою є мета проєкту під назвою “Купуй Закарпатське” та чому важливо в умовах карантину підтримати малих локальних виробників.

“Таке місце для зустрічі ми обрали не просто так. Звісно для того, аби провести її на свіжому повітрі, бо ще діють карантинні обмеження. А також це місце дуже символічне, бо замок колись належав мукачівському князю Ракоці, який був не тільки успішним полководцем і політичним діячем, був іще і чудовим менеджером, який умів гарно продавати і цінувати своє. Яскравий приклад – токайські вина, які стали відомі завдяки йому. І не забуваймо, що у 1701 році він запустив першу на території України пивоварню”, – зазначив Олександр Шершун, радник міського голови з питань розвитку туристичної галузі.

Щодо акції, то вже виготовлений відповідний логотип бренду. На фейсбук-сторінці можна знайти відповідну інформацію та найголовніше – стати частиною проєкту. Виробникам своєї продукції, надавачам послуг і не тільки пропонують – виставити фото та додати хештег #купуйЗакарпатське. Олександр Шершун запевняє, що це не просто флешмоб, ідея має перерости в постійну підтримку виробників шляхом створення спілок і об’єднань.

“Дуже би хотілося створити культуру споживання продукту від місцевих виробників, адже ми маємо чудові приклади такої культури в судідніх державах. На сьогодні до проєкту вже долучилося 7 виробників, очікуємо більше”, – розповідає радник міського голови з питань розвитку туристичної галузі.

Сам міський голова, Андрій Балога каже, що підтримка малого та середнього бізнесу, крафтового виробництва – це рушій місцевої економіки. У нас на Закарпатті роблять: вино, мед, пиво і багато іншого. Для того, щоб цей локальний продукт споживати ми маємо його десь купити. В рамках нашого проєкту таку продукцію можна буде придбати в магазинах, де буде відповідна наліпка “Купуй Закарпатське”. Тобто людина буде вже знати, в якому місці вона може купити продукт зроблений в нашій області”, – зазначив Андрій Балога.

Також на презентації проєкту додали, що на Закарпатті сфера виробництва є не менш перспективним напрямком, аніж туризм.Тому виробникам власної продукції, малим та середнім підприємцям, надавачам послуг пропонують стати частиною проєкту, а відповідно і частиною бренду “Купуй Закарпатське”.

Ірина ГРАБКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах