103910
17:09 15.072020

Стала відома причина смерті єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії

Життя 7222

У вівторок ввечері, 14 липня, на 68-му році життя пішов у вічність правлячий єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії – Мілан Шашік.

“Для нас всіх це дуже болюча несподіванка! Медики говорять, що смерть наступила в результаті хвороби варикозу і тромбів”, – розповідає єпископ-помічник Мукачівської єпархії ГКЦ Ніл Лущак.

Ці хвороби переслідували нашого єпископа. Вчора вранці йому стало зле, він зробив усі аналізи, пішов у лікарню, там він і залишився, а надвечір у нього відірвався тромб, він помер відразу! Коли він пішов у лікарню, ми нічого не передчували, поставилися спокійно, бо він часто ходив до лікарні, він завжди повертався. Вчора, на жаль, він уже не повернувся до нас.

Можу розвіяти чутки, у владики Мілана Шашіка не було коронавірусу!

Ми почуваємося осиротілими! Єпископ Мілан був людиною енергійною, фактично все що ми зараз маємо – діялося за його участю і жертовністю!

Остання наша зустріч відбулася вчора (14 липня. – Авт.). Владика Мілан відправляв Службу Божу зі своїм секретарем, архідияконом Миколою, подзвонив мені, щоб я прийшов і уділив йому Таїнство Єлеопомазання. Я дуже здивувався з того прохання, прийшов, бачу він сидить дуже слабенький. Я уділив йому Таїнство і він одразу поїхав у лікарню, за кілька годин Господь вже покликав його.

Думаю, що єпископ Мілан Шашік щось передчував! Ще перед початком пандемії владика Мілан написав заповіт, у якому просить вибачення, якщо когось образив. Просить молитву. Заповіт написаний так, наче він дійсно відчував, що у скорому часі Господь його візьме!”

Цікавимось у єпископа Ніла Лущака: “Біля року тому Мілан Шашік потрапив у автокатастрофу, в якій померли люди. Чи Його Преосвященство став відчувати себе гірше після тих подій?”

“Думаю, що йому стало гірше! Бо після тих подій у нього дуже часто стали боліти ноги. Чи спала його активність в останні місяці? Важко було помітити, він був енергійний, ніколи не здавався! Наприклад, в неділю він служив досить далеко від Ужгорода у Великоберезнянському районі, освячував там новий престол у храмі. Любив йти до людей, навіть до найвіддаленіших.

Чесно кажучи, я собі не уявляю життя без нього. Він був, як полярна зірка мого священства”, – розповів єпископ Ніл Лущак.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини