103869
12:40 13.072020

Лікарні другої та третьої хвилі Закарпаття потребують кисневих концентраторів

Життя 3055

Майже на 90 відсотків заповнені ліжка пацієнтами, які хворіють на COVID-19 у лікарнях другої та третьої хвилі. Ці заклади було долучено до прийому хворих на коронавірус 18 червня рішенням регіональної комісії з питань ТЕБ та НС.

Інтенсивний приріст, збільшення випадків на коронавірусну інфекцію в області медики фіксують останні три тижні.

Наразі область найбільше потребує кисневих концентраторів. Станом на сьогодні 40 таких апаратів потрібно для медичних закладів другої та третьої хвилі.

Кисневі концентратори допомагають пацієнтам із ускладненими формами COVID-19 – насичують організм хворої людини киснем, залежно від стану – від 1 літра за хвилину до 10-ти.

Лікарні першої хвилі, переважно це заклади обласного підпорядкування, на сьогодні майже на 100 відсотків забезпечені такими апаратами, їх купили коштом обласного бюджету. У середньому 10-ти літровий кисневий концентратор коштує 40 тис грн.

А лікарні другої та третьої хвилі – переважно районного підпорядкування, повинні закуповувати такі апарати власним коштом. Наразі не усі заклади законтрактували пакет COVID-19 і не мають грошей на придбання кисневих концентраторів.

Обласна влада звертається до волонтерів та меценатів з проханням допомогти у закупівлі кисневих концентраторів для лікарень другої та третьої хвилі.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах