103608
19:01 1.072020

Єдиний вступний іспит з іноземної мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання

Життя 4474

Сьогодні, 1 липня 2020 року, пройшов єдиний вступний іспит (ЄВІ) з іноземної мови у формі  зовнішнього незалежного оцінювання для тих, хто здобув у закладах вищої освіти диплом бакалавра.

До участі у ЄВІ в Закарпатській області зареєструвалось 1578 учасників (1331 особа), які мали можливість скласти це випробування на базі семи пунктів тестування, що функціонували на базі закладів освіти у м.Ужгород.

Основну сесію єдиного вступного іспиту з іноземної мови проводено у дві зміни (початок першої зміни – о 10:00, другої – о 14:00).

На пунктах тестування дотримано усіх вимог постанови Кабінету Міністрів  України  від 20 травня 2020 року № 392 ,,Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів”, доручення  Прем’єр-міністра  України  Шмигаля Д.А. від  28 травня 2020 року № 18243/8/1-20 за результатами наради членів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 26.05.2020, Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання, єдиного вступного іспиту та єдиного фахового вступного випробування  в період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 24. У зазначених документах основна вимога – збереження життя і здоров’я здобувачів освіти та залучених до проведення ЗНО працівників.

Учасникам ЄВІ, які отримали через „Кабінет учасника ЄФВВ/ЄВІ” запрошення-перепустку, інформацію про адресу пункту тестування, час початку іспиту, екзаменаційний листок та PIN-код, зазначено проміжок часу, протягом якого вступникові/вступниці рекомендовано прибути до пункту тестування, дотримуючись рекомендацій, пройти процедуру допуску. Допуск вступників до пункту розпочався за 45 хвилин і припинявся за 10 хвилин до початку вступного випробування.

Вхід учасників до пунктів проведення тестування відбувався за наявності:

оригіналу екзаменаційного листка;

          оригіналу документа, що посвідчує особу (серія (за наявності) та номер якого зазначені в екзаменаційному листку);

запрошення-перепустки.

У разі відсутності екзаменаційного листка та/або документа, назва, серія (за наявності) та номер якого зазначені в екзаменаційному листку, вступника не  допускали до пункту тестування.

Усім учасникам ЄВІ рекомендовано взяти із собою 2–3 ручки з чорнилом насиченого чорного кольору та пляшечку з питною водою без етикетки, засоби індивідуального захисту, які вступник зможе покласти на свій робочий стіл і за потреби скористатися.

Нагадуємо, що під час проходження тесту вступник не може мати при собі будь-яких засобів зв’язку, пристроїв зчитування, оброблення, збереження та відтворення інформації, друкованих і рукописних матеріалів, що не передбачені процедурою тестування.

Речі, що не передбачені процедурою зовнішнього оцінювання, вступники залишають у спеціально відведеному місці в аудиторії тестування.

На складання ЄВІ було відведено 60 хвилин.

Загальна кількість завдань – 42. Тест складається з двох частин: перша частина „Читання” містить 22 завдання; друга частина „Використання мови” містить 20 завдань. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши всі завдання тесту, – 42.

Результати основної сесії ЄВІ буде розміщено на інформаційних сторінках вступників у „Кабінеті учасника ЄФВВ/ЄВІ” не пізніше ніж за 14 календарних днів від дня проведення тестування.

Щиро дякуємо всім працівникам, хто доклав можливих і неможливих зусиль для того, щоб ЄВІ з іноземної мови відбувся без порушень.

Закарпатська ОДА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах