103546
17:25 29.062020

Благодійний фонд «КМКС» передав Берегівській лікарні сучасний апарат штучної вентиляції легень. Фото. Відео

Життя 8032

Дороговартісне обладнання привезли в один з корпусів Берегівської районної лікарні імені Бертолона Ліннера, а саме у відділення інтенсивної терапії, де у ньому є найбільша потреба. Придбали апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ) в рамках акції, ініційованої благодійним фондом «КМКС».

Протягом останніх місяців завдяки коштам благодійників вдалося забезпечити засобами медичного захисту від коронавірусної інфекції десятки лікарень та амбулаторій сімейної медицини Закарпаття. Вони отримали тисячі комплектів захисного одягу, медичних рукавичок, окулярів, масок та сотні літрів засобу для дезінфекції.

Зараз вдалося придбати й один з найнеобхідніших в період пандемії апарат штучної вентиляції легень – саме він стає необхідним елементом для лікування коронавірусних хворих, що потребують інтенсивної терапії. Еріка Папп, завідувачка відділення інтенсивної терапії Берегівської районної лікарні розповіла, що лікарня загалом має 9 апаратів ШВЛ, проте тільки три з них відповідають критеріям для лікування хворих на COVID-19.

Під час передачі обладнання Василь Брензович, голова ГО «ТУКЗ – КМКС» висловив свою радість та подяку усім хто долучився до благодійної мети, адже спільними зусиллями вдалося придбати дороговартісний апарат ШВЛ, який обійшовся у понад 580 тисяч гривень.

«Ми тривалий час шукали саме такий апарат і завдяки фінансовій підтримці американського підприємця з берегівським корінням Йожефа Вейса наша ціль досягнута, адже він оплатив більше половини його вартості. Решту суми вдалося зібрати з пожертв місцевих підприємців, працівників ГО «ТУКЗ – КМКС» та Закарпатського угорського інституту, медійників та небайдужих членів угорської громади краю, що активно долучалися до нашої акції з першого ж дня. Завдяки спільним зусиллям вдалося зібрати понад 3 мільйона гривень, на які ми придбали необхідні для медиків засоби захисту», – зазначив Василь Брензович.

Головний лікар медичного закладу Іван Малеш розповів, що наразі на лікуванні в медичному закладі перебувають 6 пацієнтів з підтвердженим діагнозом коронавірусу. Крім того, чотири особи очікують верифікації методом ПЛР дослідження.

«Потреба в апаратах ШВЛ є завжди, адже вони потрібні не тільки при лікуванні хворих на COVID-19. Їх використовують й при коматозних станах, черепно-мозкових травмах. Тому дане обладнання вкрай необхідне для потреб лікарні. Ми всім колективом щиро вдячні благодійному фонду «КМКС» за їхню благородну місію», – наголосив Іван Малеш.

Присутній на передачі апарату ШВЛ голова Берегівської районної ради та голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Берегівського району Йожеф Шін розповів, що місцеві жителі теж активно робили пожертви для благодійних цілей. Відтак Берегівська районна лікарня однією з перших в області отримала засоби медичного захисту для своїх працівників. Після чого допомогу направили амбулаторіям сімейної медицини району та станції екстреної медичної допомоги.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах