103510
22:44 27.062020

Не всі магазини в Ужгороді дотримуються правил торгівлі та карантинних обмежень. Фото

Життя 13862

Останнім часом динаміка розповсюдження COVID-19 йде стрімко вверх. Ще кілька днів тому міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що причиною цьому є безвідповідальність громадян і недотримання карантинних правил запроваджених Кабміном.

         Про це він, зокрема, заявив під час селекторної наради щодо запобігання поширенню COVID-19 за участю президента України Володимира Зеленського. Тож за такої ситуації нам усім прийдеться ще як мінімум на три-чотири місяці ходити з масками та дезінфекторами, які вже, чесно кажучи, дістали.

         Але проблема навіть не у цьому, а у тому, що багато магазинів самі провокують потенційно небезпечні епідеміологічні ситуації. Крім того, що дозволяють своїм клієнтам ігнорувати прописані урядом правила поводження у громадських місцях, так ще й стали «опорними пунктами» для антисоціальних елементів – п’яничок, які настільки стали «авторитетними», що  почали погрожувати місцевим жителям, зокрема, жінкам, бо ті роблять їм абсолютно обґрунтовані зауваження.

         Ось, до прикладу, в Ужгороді у мікрорайоні Шахта у місцевих жителів є претензії до роботи цілодобового магазину «Чічка», який, знаходиться на розі вулиць Тимірязєва-Шахтарів і на їхню думку, порушує правила карантину і продає алкогольні напої у нічний час, і через це практично щовечора тут збирається досить гучна компанія.

          Звичайно, у такій ситуації, галас, крики і нецензурна лайка тут звучать практично до півночі, а інколи і далеко після неї. Більше того, відсутність елементарних санітарних приміщень спонукає «відпочиваючих авторитетів» ходити до вітру прямо перед будинками місцевих жителів чи і під’їздах сусідніх п’ятиповерхівок. Через це сморід і фекалії розносяться далеко за межі «пунктів призначення».

         З цього приводу, користувачка соціальної мережі Фейсбук Тетяна Миронюк у групі «мкр-н Шахта, Ужгород» 27 червня написала «Вчора один із «впевнених у собі» громадян нашого міста Жмуркін Олександр дозволив собі погрожувати мені розправою, так як я дозволила собі «їх величності» зробити зауваження, що спиртними напоями у нічний час торгувати не можна і влаштовувати смітник із лісу також не можна! Магазин «Чічка» знаходиться поряд із моїм будинком і працює цілодобово і цілодобово є «притоном» для всіх потребуючих підняти градус! Я звернулася у відповідні інстанції… Чекаю відповіді!».

         І одразу у її адресу посипалися коментарі: «Ось немає чим людині зайнятися! Звичайний роботяга дав собі трохи, а когось це сильніше гризе ніж його самого», «Підтримайте жінку, їй не вистачає драми в житті)». Більше того, сам мінімаркет «Чічка» написав під постом Тетяни досить образливі коментарі, хоча при цьому зазначивши: «Ми не раз вибачались перед Тетяною, але жінка буквально терроризує магазин кожен вечір, погрози від неї теж звучали не один раз…».

Відео:

https://www.facebook.com/100009137497874/videos/pcb.2418159891809809/2558650561116169/?type=3&theater&ifg=1

https://www.facebook.com/100009137497874/videos/pcb.2418159891809809/2558650717782820/?type=3&theater&ifg=1

         Звичайно, такі коментарі у соціальних мережах бажаного результату не дають, а якраз навпаки, тих, хто робить справедливі зауваження і просить ставитися відповідально до сусідів у цій ситуації починають цькувати.          Коментарі, звичайно, річ суб’єктивна, але лякає те, що більшість людей не розуміє всієї серйозності проблеми, а ставить на перше місце якісь незрозумілі контраргументи на кшталт: «А вам це чимось шкодить?», «У вас вдома проблеми і ви вирішили відігратися на людях, які трохи розслабилися?» чи «Приберіть у себе вдома, а потім лізьте у чужий город».

         Вихід із цієї ситуації поки що, невідомий та й чи є він узагалі.

Карпатський об’єктив

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах