103321
21:04 19.062020

На Закарпатті відзначили «день героїзму медичного працівника». Відео

Життя 5513

Сьогодні, напередодні Дня медичного працівника, який відзначається в Україні щороку у третю неділю червня, працівників галузі охорони здоров’я в обласній адміністрації привітали керівники області – Олексій Петров та Йосип Борто.

Олексій Петров:
«Вітаю всіх з професійним святом. В умовах пандемії в цьому році ми зобов’язані відзначати не просто день медичного працівника, а день героїзму медичного працівника. День визначення високої важливості і значущості вашої професії. На жаль, цивілізований світ несе і втрати серед медичних працівників. Сумна ковідна статистика в черговий раз нагадує нам про це. Вчора пішов з життя ваш колега, після ускладнень, викликаних ковідом, начальник Львівського військового шпиталю Іван Гайда, який врятував багато життів наших захисників. Я прошу хвилиною мовчання вшанувати всіх медиків, які віддаючи життя своє, рятують життя інших.

В найближчі десятиріччя медична сфера повинна стати основним пріоритетом інвестицій, вкладень, наукових досліджень. Саме медики мають стати стейкхолдерами, елітою і гордістю будь якої нації. Якщо ми цього не приймемо, не буде ні економіки, ні оборонних технологій, ні видовищного футболу. Сьогодні мова йде не лише про інфекціоністів та епідеміологів, слова вдячності всім, хто носить білі халати, хто має золоті серця, хто вибрав свою професію – допомагати людям.

Держава не минає стороною створення гідного медичного середовища, яке ми з вами заслуговуємо. З ініціативи Президента Володимира Зеленського в цьому році ми закінчуємо будівництво і здаємо в експлуатацію 37 амбулаторій загальної практики сімейної медицини, капітальний ремонт в 15 амбулаторіях. Ми придбаємо 179 автомобілів, 236 комплектів обладнання для телемедичного консультування. Маємо відремонтувати та встановити сучасне діагностичне обладнання та здати в експлуатацію сучасні приймальні відділення у 8 опорних лікарнях. Закінчити капремонт Свалявської райлікарні, почати капітальну реконструкцію другого корпусу Берегівської лікарні. Крім того, у цьому році департамент охорони здоров’я ОДА провів торги на будівництво тублікарні у с.Нижня Апша Тячівського району. Грантові запозичення, які також передбачають співфінансування. У 2021 році плануємо здати новий сучасний корпус. Шановні медичні працівники! Хочу побажати вам життєвих сил, витримки, Божої ласки, домашнього затишку, здоров’я та всіх земних гараздів! Бережіть себе! Бережіть нас! Бережіть Україну!»

Відтак, за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у справу покращення надання медичної допомоги населенню області, високий професіоналізм, активну участь у протидії поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом та з нагоди Дня медичного працівника відзнакою обласної ради та обласної державної адміністрації «За розвиток Закарпаття» нагороджено:

Єлизавету Біров – директорку департаменту охорони здоров’я ОДА 

Вікторію Тимчик – завідувачку відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»

Кращим представникам галузі вручено Почесні грамоти та Подяки облдержадміністрації, обласної ради, відзнаки департаменту охорони здоров’я ОДА, Закарпатської обласної ради профспілок, Закарпатської облорганізації профспілки працівників охорони здоров’я України.

Атріум ОДА прикрасила фотовиставка робіт відомого ужгородського фотожурналіста і фотокореспондента Укрінформ Сергія Гудака, – фотопортрети закарпатських медиків, які борються з коронавірусом за життя наших громадян, в очах яких світиться добро, милосердя, жертовність і надія. Дані роботи стали переможцями кількох фотоконкурсів.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах