103141
13:21 10.062020

Гуляти Ужгородом, пізнаючи його особливості та цікавинки - розпочинається новий проєкт

Життя 4099

Перша робоча зустріч в рамках реалізації нового проєкту від ГО «Щасливі діти» відбулася за допомогою зум-конференції. Його назва — «Унікальні туристичні маршрути «Пізнай Ужгород» в інтерактивних листівках з аудіогідами». Проєкт реалізовується за фінансової підтримки Українського культурного фонду.

«Пізнай Ужгород», у своєму роді, — логічне продовження минулорічного проєкту «Таємниці старовинного Ужгорода». Однак, нині активності масштабувалися на більш широку аудиторію, адже доступні та цікаві як дітям, так і дорослим. Крім того, стати учасником проєкту, завдяки використанню новітніх технологій, зможе кожен у зручний для себе час.

Вісім відомих екскурсоводів уже активно працюють над розробкою маршрутів. У підсумку буде створено сувенірний набор листівок з тематичними маршрутами для самостійних прогулянок містом «Пізнай Ужгород» та аудіогіди до них. Сувенірні набори будуть видані українською та англійською мовами, що сприятиме географічному розширенню аудиторії проєкту. Розповісти про особливості маршрутів в організації обіцяють вже найближчим часом. Наразі у команді: Тетяна Літераті, Владислав Товтин, Юрій Славік, Юрій Яновський, Павло Худіш, Юліанна Малик, Наталія Світлинець, Олександр Шершун. Окрім них над проєктом працюватимуть художники, дизайнери, журналісти та культурні діячі. Також у команді — відома ужгородська ілюстраторка Олена Бугрєнкова.

«Цей проєкт дозволить не тільки заохотити дорослих та дітей до пізнання історико-культурної спадщини старовинного Ужгорода, а й сприятиме покращенню туристичної привабливості міста. Кожна листівка — історичний путівник пам’ятками культурної та архітектурної спадщини старовинного Ужгорода з цікавими запитаннями і завданнями», — розповіла керівниця проєкту Людмила Сюзева.

Усі аудіогіди будуть завантажені на платформу туристичного мобільного додатку izi.travel і доступні широкому загалу. Таким чином користувачі міжнародного сервісу отримають можливість відкрити для себе Закарпаття.

«Наразі на цій платформі більшість контенту – аудіоекскурсії європейськими містами. Якщо ж говорити про Україну, то користувачам сервісу доступні маршрути Львовом, Одесою, Харковом, Києвом, і покищо нема жодного аудіомаршруту Ужгородом», — зазначила волонтерка проєкту Тетяна Симкович.

За словами представників ГО «Щасливі діти», аудіосупровід буде записаний голосами самих екскурсоводів і доповнений світлинами відомого фотографа Сергія Гудака. Щоб розпочати віртуальну або ж реальну мандрівку, достатньо засканувати QR-код на листівці.

Завдяки інноваційному підходу, його діджиталізації та інтерактивній промоції, проєкт сміливо можна віднести до унікальних туристичних продуктів, що на гідному рівні презентують багатогранність як історичного, так і сучасного Ужгорода.

Пресслужба ГО «Щасливі діти»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Медики Закарпатської обласної клінічної лікарні імені Андрія Новака разом із американськими колегами консультуватимуть воїнів
13:22
Хустський міський водоканал має нового керівника
13:07
Закарпатці орють, сіють, садять. У скільки обходиться засадити город
12:52
У протистоянні з «Динамо» закарпатці зазнали поразки 
12:03
Вимагаючи неіснуючий борг, кати загнали мукачівця у душову кабіну і змушували битися головою об стіну
11:59
На Мукачівщині затримали підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
11:51
На вулиці Новака в Ужгороді сьогодні перекриють проїзд
11:42
На Закарпатті запрацювали ще три поліцейські станції
11:37
Всі новини