103122
14:16 9.062020

З Ужгорода та району призвуть до армії понад 100 чоловіків

Життя 10390

Весняний призов в Україні змістився, але зовсім відмовлятися від нього не збираються. У Міноборони вирішили закликати юнаків на строкову службу трохи пізніше звичайного – у травні – липні. Кожного призовника перевірять на коронавірус ПЛР-тестом.

За словами Ужгородського міського голови Богдана Андріїва, план на Ужгород та Ужгородський район – 109 осіб. Юнаків, яких призивають на строкову військову службу, не відправлятимуть у зону бойових дій на сході України, а за працюючими зберігатиметься місце роботи.

– Призов буде здійснено до Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та Державної спеціальної служби транспорту України, – наголосив військовий комісар Ужгородського ОМВК, підполковник Ігор Тищук. – На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров’я громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу. На сьогодні 70% команд укомплектовано, наразі проблемних питань, які би могли впливати на хід призовної кампанії, немає. У зв’язку із поширенням коронавірусу всім призовникам перед відправленням зроблять ПЛР-тести, після прибуття на строкову службу вони, крім того, будуть на 14-денному карантині у військових частинах.  

Хлопці без вищої освіти служитимуть 18 місяців, а ті, хто має ступінь спеціаліста або магістра, – 12.

Згідно з чинним законодавством, громадяни, які отримали повістку, зобов’язані прибути до призовної дільниці в зазначений термін. При цьому в законі також вказано, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову. 

За словами голови міської призовної комісії Василя Гомоная, у зв’язку із початком другого етапу медичної реформи виникла проблема із забезпеченням роботи медичної комісії. Тож депутатський корпус на сесії підтримав рішення щодо фінансування роботи членів медкомісії. 

Загалом ідеться про фінансування в сумі 2,4 млн грн. Ці кошти мають витратити на зарплати працівникам призовної та постійно діючої комісії при військкоматі та на обстеження призовників.

Насамкінець варто зазначити, що за порушення правил військового обліку, неявку за викликом до військового комісаріату без поважних причин  призовники притягуються до адміністративної та кримінальної відповідальності згідно із законодавством.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах