102539
13:01 8.062020

Батьки не повинні надавати довідки з роботи, щоб дитину взяли в дитсадок, – Степанов

Життя 4848

Батьки не повинні самостійно закуповувати необхідні для роботи дитячих садків в умовах карантину засоби індивідуального захисту або антисептики. Про це на брифінгу у неділю сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Закупівлі засобів індивідуального захисту для співробітників, антисептиків, масок та інших засобів, які застосовуються в дитячих садках, згідно з рекомендаціями МОЗ у зв’язку з карантинними обмеженнями, повинні робити виключно власники цієї установи. Ніде не передбачено, щоб батьки самі це закуповували. Згідно із законодавством це повинні робити власники”, – сказав Степанов.

Міністр також зазначив, що вимоги до батьків з боку адміністрацій деяких дитячих садків “надавати довідки з роботи і підписувати папери, що батьки не матимуть претензії, якщо дитина захворіє на COVID-19 у садку” є незаконними.

“Що стосується довідок і підписання якихось паперів, це повна самодіяльність керівництва садка, яка не передбачена жодним нормативним актом в Україні. Я вважаю, що в таких випадках потрібно скаржитися власнику садка – органам місцевої влади або приватному власнику”, – обурився міністр.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах