102928
13:30 3.062020

Виноградівська районна лікарня отримала від благодійників засоби захисту

Життя 5169

У рамках доброчинної акції, оголошеної Благодійним фондом КМКС та Товариством угорської культури Закарпаття, Виноградівській лікарні передали засоби захисту.

2 червня заступник голови ТУКЗ-КМКС Йосип Борто передав керівництву лікарні засоби на загальну суму на близько 173 тисячі гривень.

Боротьба з епідемією стала нашим сьогоденням, незважаючи на пом’якшення карантину, коронавірус зупинити ще не вдалося, тож підтримка лікарень – нині дуже важлива справа. Головний лікар Виноградівської районної лікарні тиждень тому в листі звернувся до керівництва ТУКЗ-КМКС із проханням допомогти в боротьбі з Covid–19. Організація відразу відгукнулася на прохання, закупила необхідні засоби для районної лікарні.

«Виноградівський район нині на третьому місці в області за кількістю зареєстрованих хворих. Районна лікарня звернулася до нас листом, адже, незважаючи на те, що заклад отримує засоби захисту від області, проте недостатньо швидко. Ми за зібрані пожертви можемо набагато оперативніше купувати та передавати необхідні засоби туди, де в них є потреба», – повідомив Йосип Борто.

За його словами, Виноградівській лікарні передали медичні засоби захисту, зокрема, рукавички, маски, респіратори, окуляри, костюми, дезінфектори. Кожен четвертий хворий у країні та області – медичний працівник, якщо вони не почуватимуться в безпеці, ефективність їхньої роботи буде нижчою. Саме тому важливо захищати в першу чергу медиків.

Йосип Борто подякував усім, хто долучився до благодійної акції, а також медикам, котрі проявляють стійкість у ці непрості часи.

Товариство угорської культури Закарпаття та БФ КМКС вже протягом трьох місяців допомагає медичним закладам області в боротьбі з коронавірусом. Благодійна акція організації стартувала у березні, до неї долучилися підприємства та громадські організації, фізичні особи, зокрема, і з-за кордону.

Váradi Enikő/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах