102678
16:40 27.052020

ТУКЗ-КМКС у рамках благодійної акції передало Перечинській райлікарні засоби захисту для медичного персоналу. Фото, Відео

Життя 19071

Товариство угорської культури Закарпаття продовжує допомагати медичним установам області у рамках благодійної акції на підтримку медичних закладів області для боротьби з пандемією коронавірусу.

Так, сьогодні, 27 травня заступник голови ТУКЗ-КМКС та перший заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто особисто передав директору комунального некомерційного підприємства «Перечинська районна лікарня Перечинської районної ради Закарпатської області» Данилаш Василині Василівні засоби індивідуального захисту та дезінфікуючі засоби для медичного персоналу установи. Зокрема, це респіратори, захисні медичні маски, оглядові рукавички, захисні багаторазові комбінезони, захисні окуляри, гранули і таблетки для дезінфекції поверхонь, а також інші дезінфікуючі засоби.

З цього приводу Йосип Борто: «Як ви знаєте, ми оголосили благодійну акцію для збору коштів на підтримку медичних закладів Закарпатської області. На наш заклик відгукнулося багато людей і станом на сьогодні вже зібрано понад 4 млн гривень. Всі ці кошти знаходяться на рахунку благодійної організації нашого товариства. До речі, рахунок відкритий і наша робота продовжується практично щодня. Ми також щоденно звітуємо про поточний стан рахунку, адже саме за ці кошти ми закуповуємо засоби захисту та дезінфікуючі матеріали для потреб медиків нашого краю.

На сьогодні вже понад 70 установ області отримали від ТУКЗ-КМКС допомогу. Це і амбулаторії сімейної медицини, і обласні медичні установи, і районні лікарні тощо. Безперечно ми звертаємо увагу на звернення до нашого фонду, адже у багатьох медичних установах катастрофічно не вистачає засобів індивідуального захисту. І ми практично щоденно їздимо до всіх, хто до нас звернувся і допомагаємо.

Як ви знаєте, Перечинський район, на жаль, є на другому місці у Закарпатті після Ужгородського за кількістю зареєстрованих із підтвердженим діагнозом коронавірусу. Ми також знаємо, що Перечинський район є у досить скрутному матеріальному становищі. І нам усім відомо, що працівники медичної галузі стоять на передовій боротьби із пандемією COVID-19. І, на жаль, у нас практично кожен третій інфікований – це медичний працівник. А так не має бути – всі, хто працює у сфері медицини має бути захищеним у першу чергу, адже саме від медиків залежить життя і здоров’я всіх нас.

Звичайно, що стовідсоткового захисту не існує, але ми намагаємося максимально сприяти його посиленню – хочемо убезпечити наших медиків від потенційних ризиків інфікування коронавірусом.

Ми дуже вдячні всім працівникам медичної галузі за їхню самовіддану і відповідальну роботу, яку вони щодня роблять заради всіх нас. Вони працюють для того, щоб всі ми були здоровим, а ті, хто захворів, щоб обов’язково вилікувався.

Нашу безмежну вдячність до наших медиків важко описати словами і ми, безперечно, і далі будемо докладати всіх зусиль для допомоги всім вам».

Зі свого боку директор комунального некомерційного підприємства «Перечинська районна лікарня Перечинської районної ради Закарпатської області» Данилаш Василина Василівна подякувала благодійникам і зазначила: «Як ви знаєме, Перечинська райлікарня не увійшла до всеукраїнського списку медичних закладів для лікування COVID-19.

Тож, ми приймаємо ургентних хворих і всіх тих планових хворих, хто не може відтермінувати своє лікування до завершення карантину. У нашому приймальному відділенні підвищений захист і ми приймаємо пацієнтів використовуючи всі доступні засоби індивідуального захисту – лікарі та медсестри постійно у респіраторах, окулярах і, звичайно, у рукавичках.

На щастя маємо небагато хворих і все проходить у робочому режимі. Звичайно, ми приймаємо всіх пацієнтів в ізоляторі і там проводимо всі необхідні маніпуляції. А вже після цього за потреби переводимо до обласної лікарні.

На жаль, ми постійно відчуваємо нестачу засобів захисту для медперсоналу. І тому ми дуже вдячні нашим благодійникам у особі Товариства угорської культури Закарпаття за їхню допомогу. Я бачу, що ми від ТУКС-КМКС отримали і респіратори, і окуляри, і захисні костюми. Це дуже добре! Допомога від усіх небайдужих дуже допомагає нам справлятися із дефіцитом необхідних засобів захисту. І ми дуже сподіваємося, що карантин вже швидко завершиться і всі ми будемо здорові».

Юрій КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини