102272
17:00 14.052020

Товариство угорської культури Закарпаття продовжує підтримку медичних закладів краю. Фото, Відео

Життя 8440

Благодійна акція, ініціаторами якої виступили ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» спільно з благодійним фондом «КМКС», продовжується й надалі. Протягом останніх тижнів силами благодійників вдалося придбати маски, респіратори, комплекти захисного одягу, рукавички та дезінфектори на загальну суму понад 2,5 мільйони гривень.

Наразі ж чергову партію засобів захисту від коронавірусної інфекції передали персоналу Ужгородської районної лікарні. Доправила їх голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району, депутатка райради Лівія Балог. Підтримати медиків краю зголосилося чимало небайдужих закарпатців, підприємців, надходили й пожертви з-за кордону. Завдяки цим коштам вдалося придбати чимало необхідних для захисту медиків речей. Їх передали десяткам амбулаторій сімейної медицини, станціям екстреної медичної допомоги та районним лікарням у всіх куточках Закарпаття.

«Ми продовжуємо брати активну участь у допомозі закарпатським медикам під час пандемії коронавірусу, адже сьогодні вони стоять на передовій боротьби з цією смертельною небезпекою. Саме тому ми постійно намагаємося допомогти їм найнеобхіднішим для їхньої щоденної важкої та, не побоюсь цього слова, героїчної праці. Ми щиро вдячні їм за віддану роботу задля збереження нашого з вами життя», – зауважила пані Лівія.

Олег Голуб, головний лікар Ужгородської районної клінічної лікарні розповів, що медичний заклад вийшов з карантину, в якому перебував протягом двох тижнів через випадки інфікування COVID-19. Наразі лікарня приймає виключно ургентних хворих і поки не включена в перелік закладів, які прийматимуть пацієнтів з коронавірусом.

Попри все, хворих на коронавірусну інфекцію в лікарні виявляють й надалі, тому важливо щоб медичний персонал був належним чином захищений.

«Наразі кожен пацієнт може бути потенційним носієм коронавірусу. Тому я вдячний за всю допомогу, яка надається лікарні благодійниками, адже більшість засобів захисту надходить саме від них. Фінансування, що ми отримали у квітні від Національної служби здоров’я України вистачило виключно на заробітну плату медпрацівникам. Тому якби ми трохи раніше не запаслися необхідними для роботи медикаментами – було б значно важче», – наголосив головний лікар медзакладу.

Зауважимо, що благодійна акція зі збору коштів для придбання засобів захисту медикам Закарпаття триває. Тож долучайтеся!

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Спілка закарпатських угорських багатодітних родин підбила підсумки творчого конкурсу
16:09
Під час профілактичних заходів серед водіїв мототранспорту на Закарпатті зафіксовано ряд порушень
15:55
У селі Бодалово відзначили річницю Угорської революції та визвольної боротьби 1848–1849 років
15:40
У Міжгір’ї розкрили угон автомобіля
15:26
До місцевих бюджетів Закарпаття перераховано понад 1,3 млрд гривень податків
15:15
У Мукачеві провели чемпіонат міста з шахів серед жінок
14:58
У Мукачеві у затриманого наркоторговця вилучено понад 200 доз «товару»
14:47
Всі новини