101990
08:34 8.052020

Стан Воловецької лікарні на межі. ВІДЕО

Життя 15734

Для того, щоб медики Воловецької лікарні, яка визнана опорною, до кінця року не вистачає 4,5 мільйонів гривень, і це вже – після оптимізації.

Зарплату за березень медпрацівники тут у квітні, у межах медичної реформи відбулось скорочення персоналу, однак брак робочих рук відчувається.

Опорна лікарня – та, до якої звозитимуть хворих з найближчих районів. Воловецька – одна з них. Сказати, що її стан зразковий – велике питання.

Показували цей проект голові Закарпатської ОДА Олексію Петрову у приймальному відділенні – тут довгі коридори, фарбовані стіни та відсутність достатньо освітлення. Обіцяють тут ще й реконструкцію інфекційного відділення.

Законтрактовано послуг у лікарні по трьом пакетам – на майже 14 мільйонів. Кажуть: подавали пропозицію по інших, однак НСЗУ визнала, що Воловецька лікарня вимогам не відповідає – не має оснащення. Зараз тут збираються закупити наркозну станцію і чекають, що їх законтрактують по пологам.

Нагадаємо, на початку квітня журналісти м-студіо розповідали про те, що у Воловецькій лікарні є заборгованість по виплаті зарплат, а медики з віддалених сіл не мають як добиратися на роботу. Зараз стало відомо, що медиків уже довозять. Виплати по боргам медики Воловця за березень отримали вже ближче у другій половині квітня. Але до кінця року їм вже не вистачає 4,5 мільйонів.

До слова, загалом по Воловецькому району до кінця року не вистачить зарплат на 22 мільйони. Окрім зарплат – видатки на харчування та інші потреби теж залишаютяся не покритими. Залишається відкритим і питання спеціалістів, нестача лікарів та медсестер, яких замінити фактично нема кому – тому що оптимізовано все, що можна. Тим часом тут теж є хворі на корона вірус, і серед медичних працівників так само. Болючі питання Воловецької лікарні залишаються поки відкритими.

Однак що робити пацієнтам, яких сюди звозитимуть з віддалених гірських сіл – про відстані та дороги говорити навіть не варто. Чи виживе медицина, в тому числі і тут? Покаже час

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах