101916
08:49 6.052020

В Ужгороді на пл. Петефі зрізали велике багаторічне дерево. ФОТО

Життя 5233

Світлинами дерева, а точніше, його залишків після роботи комунальників, діляться в соцмережах ужгородці.

“На площі Петефі зрізали дерево. Зрізали дерево, яке, піклуючись про нас, посадили наші прадіди”, – повідомляє, ілюструючи відповідними світлинами, Іштван Цап.

“Судячи зі зрізу, дерево було здоровим. Але справа навіть не в цьому. Мені здається очевидним, що кожне доросле дерево в місті треба берегти і не зрізати доти, поки не настане в цьому реальна необхідність”, – ділиться своїми світлинами Банди Шолтес.

У коментарях до одного з дописів на цю тему офіційна сторінка Департаменту міського господарства міської ради доклала фото, на якому видно, що кора дерева, яке нині зрубали, в якийсь момент була розчахнута. Утім, дописувачі дорікають: в цілому дерево було здорове, тож потреби в його вирубуванні не було.

Крім того. наводять витримки зі звіту біологів “Дендрофлора скверу пл.Шандора Петефі м.Ужгорода та її сучасний стан”: “В дійсності, сквер на площі Петефі – унікальний, кожне дерево в ньому – унікальне. За результатми повної інвентаризації зелених насаджень в сквері, яке ще встигли зробити з фахівцями нашого біофаку, науковці зробили наступний висновок: “Враховуючи непересічну функціональну значимість скверу як зеленої зони в умовах густозаселеного мікрорайону міста, історичну цінність як визначного зразка паркового будівництва початку ХХ століття, естетичне та оздоровче значення, з метою охорони пропонуємо включити сквер до об’єктів природо-заповідного фонду місцевого значення шляхом оголошення його парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва”.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах