101726
16:15 29.042020

Завдяки благодійникам два медзаклади Ужгорода отримали чергову партію засобів захисту. Фото, Відео

Життя 11196

Благодійний фонд «КМКС» доправив захисне спорядження для медиків Ужгородського пологового будинку та Центру легеневих хвороб – респіратори, маски, комбінезони та дезінфектори. Загальна сума придбаних засобів захисту перевищує 230 тисяч гривень.

Директор комунального некомерційного підприємства Ужгородський міський пологовий будинок Олег Онопко подякував за надану медзакладу допомогу: «В такий час ці засоби є необхідними кожну хвилину та кожну годину, адже ми працюємо цілодобово. На жаль, ми не в змозі прогнозувати тривалість пандемії, але маємо бути готові приймати вагітних, заражених коронавірусною інфекцією».

Наразі в пологовому будинку перебуває одна пацієнтка, хвора на COVID-19. Вона народила здорову дитину та далі продовжує лікування.

Лівія Балог, голова осередку ГО «ТУКЗ – КМКС» Ужгородського району розповіла, що спільними зусиллями небайдужих краян та закордонних меценатів вдалося придбати медичне спорядження більш ніж на два мільйони гривень. Комплекти засобів захисту передали амбулаторіям сімейної медицини, районним лікарням та станціям екстреної медичної допомоги. Разом з тим, пані Лівія наголосила й на важливості належного забезпечення захисними комплектами й медпрацівників пологового будинку, адже саме від них залежить життя та здоров’я як вагітних, так і новонароджених діток – вони потребують особливого захисту.

Крім пологового будинку благодійну допомогу передали й Центру легеневих хвороб, де на стаціонарному лікуванні перебувають 23 хворі на коронавірусну інфекцію, 6 з яких знаходяться у важкому стані. Прийом таких пацієнтів тут розпочали 22 квітня. Любов Марковці, медичний директор Центру легеневих хвороб каже, що у закладі сформовані чотири медичні бригади з лікарів та медсестер, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Вони працюють позмінно. Щодо засобів захисту, то найбільш гостро стоїть питання забезпечення респіраторами, адже їх у резерві найменше.Тому благодійна допомога надана «КМКС» доречна та найголовніше вчасна.

Присутній під час передачі медичних засобів захисту заступник голови ГО «ТУКЗ – КМКС» та перший заступник голови Закарпатської облради Йосип Борто з жалем констатував, що кількість хворих на коронавірусну інфекцію зростає щодня. Негативним фактом слугує й те, що 25% інфікованих саме медичні працівники.

«Якщо медичні працівники будуть більш захищені, це не тільки допоможе зменшити кількість інфікованих, а й сприятиме ефективнішому лікуванню пацієнтів. Благодійний фонд «КМКС» усіма силами намагається забезпечити необхідними засобами захисту якнайбільшу кількість медичних закладів. До цього часу нам вдалося доправити спорядження до 60-ти медзакладів області», – зазначив Йосип Борто.

Нагадаємо, що благодійна ація фонду «КМКС» продовжується й надалі. Нещодавно вдалося зібрати додаткові 50 тисяч гривень зі скиньок для пожертв, розміщених в населених пунктах Ужгородського району.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Двох мешканців Тячівщини засудили до 3 років за ґратами за ухилення від мобілізації
10:40
Ужгородські надзвичайники загасили пожежу в надвірній споруді
10:16
Ужгородський Водоканал повідомив, де в місті не буде води
09:44
В Ужгороді попрощалися із Сергієм Нестеренком
09:24
У Косоньському ліцеї провели традиційну посвяту випускників 
09:12
Спроба суїциду у ТЦК на Закарпатті: з'явилась реакція військових
08:55
6500$ за незаконний перетин кордону: на Закарпатті правоохоронці заблокували канал переправлення військовозобовʼязаних
08:46
З нагоди національного свята Товариство угорської культури Закарпаття організувало в Берегові прем’єрний показ фільму
17:05
Фінал ІІ (міського) етапу футзальних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» в Ужгороді
16:39
«Чути дітей»: у Скансені відкрили виставку дитячих історій про життя під час війни
16:22
Всі новини