101653
15:34 27.042020

До уваги закарпатців: правила перетину угорсько-українського кордону

Життя 17336

У зв’язку з карантинними обмеженнями, введеними через пандемією COVID-19, із 24 квітня правила перетину кордону з України в напрямку Угорщини діють наступним чином:

1. До Угорщини громадяни країни з угорським закордонним паспортом можуть повернутися на батьківщину будь-коли. При в’їзді на територію Угорщини такі громадяни підлягають обов’язковому перебуванню на карантині протягом 14 днів, та для цього вони повинні підтвердити наявність відповідного місця перебування на самоізоляції (домашня адреса, адреса перебування, оренда житла, дозвіл на користування житлом тощо). У випадку відсутності такого місця громадяни зобов’язані перебувати на карантині у визначеному для цього закладі (м. Загонь, Будинок культури. Забезпечення за власний рахунок!) Орган місцевої поліції особисто регулярно перевірятиме дотримання карантинних зобов’язань, а громадяни, які зобов’язані перебувати на самоізоляції – на період карантину, – вносяться до бази даних національного розшуку. Порушення правил карантину передбачає кримінальну відповідальність. Місце перебування особи на карантині необхідно позначити червоною позначкою-ярликом – окрім самоізольованої особи, перебування інших осіб не допускається.

Громадянин Угорщини не може здійснити в’їзд на територію Угорщини з метою транзиту (до іншої держави), а може скористатися лише правом повернення на батьківщину. На громадян Угорщини не поширюються правила користування гуманітарним транзитним коридором, наданим Урядом Угорщини.

Учні – випускники шкіл, які бажають складати випускні іспити в Угорщині, отримують дозвіл на в’їзд в Угорщину в індивідуальному порядку.

Для цього вони можуть звертатися до контактної особи:

Буйдошо Янош (Bujdosó János)

Електронна пошта (E-mail): janos.bujdoso@me.gov.hu

Детальну інформацію можна знайти за посиланням нижче:

www.oktatas.hu/…/2020tavaszi_vizsgaidos…/hataron_tul

2. Громадянам України, що бажають повернутись на їх місце роботи в Угорщину, для отримання відповідного дозволу необхідно НАПИСАТИ ЗАЯВУ на адресу: ugyfelszolgalat@orfk.police.hu

(Для отримання дозволу на в’їзд в Угорщину не з метою повернення на місце роботи також, його слід подавати за вказаною електронною адресою!)

ДОЧЕКАТИСЯ ОТРИМАННЯ ВІДПОВІДІ ОБОВ’ЯЗКОВО! Після отримання дозволу на перетин кордону можна ініціювати власне перетин кордону (вказуйте саме таку електронну адресу, на яку вам зможуть надіслати відповідь!)

До заяви необхідно додати і надіслати на вказану електронну пошту наступні документи:

• скан-копію закордонного паспорта/посвідчення особи, картки реєстрації адреси проживання особи, у разі її відсутності – договору на оренду житла або свідоцтва на право власності на нерухомість – особи, яка бажає здійснити в’їзд до країни,

• у заяві вказати заплановану дату і місце перетину кордону,

• дані транспортного засобу, на якому здійснюватимете перетин кордону (тип, номерний знак) *,

•посвідку з місця роботи, в якій роботодавець підтверджує, що дійсно працевлаштовує громадянина України.

За наявності індивідуального дозволу на в’їзд, при перетині кордону особа повинна дотримуватись загальних умов перетину кордону, тобто:

– відповідати всім вимогам для в’їзду, визначеним Шенгенським кодексом про кордони (дійсний паспорт, віза тощо),

– надати згоду пройти перевірку на наявність COVID-19 та не мати ознак підозри на інфекцію.

При в’їзді на територію Угорщини такі громадяни підлягають обов’язковому перебуванню на карантині протягом 14 днів, для цього вони повинні підтвердити наявність відповідного місця перебування на самоізоляції (домашня адреса, адреса перебування, оренда житла, дозвіл на користування житлом тощо). У випадку відсутності такого місця громадяни зобов’язані перебувати на карантині у визначеному для цього закладі (м. Загонь, Будинок культури. Забезпечення за власний рахунок!) Орган місцевої поліції постійно особисто перевірятиме дотримання карантинних зобов’язань, громадяни, які зобов’язані перебувати на самоізоляції – на період карантину, – вносяться до бази даних національного розшуку. Порушення правил карантину передбачає кримінальну відповідальність. Місце перебування особи на карантині необхідно позначити червоною позначкою-ярликом – окрім самоізольованої особи, перебування інших осіб не допускається.

*В’їзд на територію Угорщини можливий виключно легковим автотранспортом або пасажирським мікроавтобусом із посадковими місцями не більше 9 осіб. Пасажири зобов’язані їхати до кінцевого пункту призначення виключно по визначеному маршруту тим автотранспортом, на якому перетинали кордон. У разі порушення цих вимог на порушників відкривається справа про порушення протиепідемічних правил, при розгляді якої проти них можуть застосувати заборону на в’їзд та перебування на території Угорщини. Ці вимоги поширюються і на водіїв транспортних засобів. Перетин кордону/території з метою виключно перевезення або організації перевезення не допускається!

3. Громадяни України, які бажають транзитом перетнути територію Угорщини, можуть здійснити вїзд до Угорщини без отримання індивідуального дозволу, якщо:

• особи мають при собі документ про постійне місце проживання, дозвіл на перебування, посвідку на проживання, візу на тривале працевлаштування або інший документ, що підтверджує право на тривале перебування у цільовій країні, виданий офіційним (!) органом цієї країни,

• особа відповідає всім вимогам для в’їзду, визначеним Шенгенським кодексом про кордони,

• дає згоду пройти перевірку на наявність COVID-19 та не має ознак підозри на інфекцію.

При невиконанні будь-якої із вище вказаних вимог особі необхідно подавати заяву за електронною адресою: ugyfelszolgalat@orfk.police.hu

ДОЧЕКАТИСЯ ОТРИМАННЯ ВІДПОВІДІ ОБОВ’ЯЗКОВО! Після отримання дозволу на перетин кордону можна ініціювати власне перетин кордону (вказуйте таку електронну адресу, на яку вам зможуть надіслати відповідь!)

До заяви необхідно додати і надіслати на вказану електронну пошту наступні документи:

• скан-копію закордонного паспорта або посвідчення особи,

• скан-копію документа, який підтверджує робочу мету в’їзду до цільової країни (дозвіл на роботу, трудовий договір, попередня робоча книжка тощо),

• заплановану дату і місце перетину кордону,

• дані транспортного засобу, на якому перетинатимете кордон (тип, номерний знак) *.

Після отримання індивідуального дозволу на в’їзд при перетині кордону особа повинна дотримуватись загальних умов перетину кордону тобто:

– відповідати всім вимогам для в’їзду, визначеним Шенгенським кодексом про кордони (дійсний паспорт, віза тощо),

– надати згоду пройти перевірку на наявність COVID-19 та не мати ознак підозри на інфекцію.

Перетин території Угорщини ТРАНЗИТОМ допускається лише по встановленому маршруту та у визначених часових рамках:

!!! з 10:00 год. до 22:00 год. (сер.-євр.ч.)!!!

В’їзд: не раніше 10:00 год! Хто прибуватиме раніше, тих повертатимуть назад!

Виїзд: не пізніше 22:00 год.! Осіб-порушників, які не виїхали до 22:00 год., внесуть до національної бази розшуку, вони повинні розраховувати на жорстке притягнення до кримінальної відповідальності та з боку прикордонної поліції.

В’їзд на територію Угорщини можливий виключно легковим автотранспортом або пасажирським мікроавтобусом із посадковими місцями не більше 9 осіб. Пасажири зобов’язані їхати до кінцевого пункту призначення виключно по визначеному маршруту тим автотранспортом, на якому перетинали кордон. У разі порушення цих вимог на порушників відкривається справа про порушення протиепідемічних правил, при розгляді якої проти них можуть застосувати заборону на в’їзд та перебування на території Угорщини. Ці вимоги поширюються і на водіїв транспортних засобів. Перетин кордону/території з метою виключно перевезення або організації перевезення не допускається!

4. Громадяни третіх країн, країн – членів ЄЕЗ можуть повернутись на батьківщину через територію Угорщини за наявності декларації про прийняття транзитуючого від країни, сусідньої з Угорщиною, наступної по транзитному маршруту. Цей дозвіл можна отримати безпосередньо в цих країнах, які є сусідами Угорщини, або в їх офіційних представництвах в Україні. Пред’явлені дозволи при перетині кордону в рамках Шенгенської співпраці перевіряються прикордонною службою на місці!

Після отримання закордонного, індивідуального дозволу на в’їзд при перетині кордону особа повинна дотримуватись загальних умов перетину кордону, тобто:

– відповідати всім вимогам для в’їзду, визначеним Шенгенським кодексом про кордони (дійсний паспорт, віза, тощо),

– надати згоду пройти перевірку на наявність COVID-19 та не мати ознак підозри на інфекцію.

Перетин території Угорщини ТРАНЗИТОМ допускається лише по встановленому маршруту та у визначених часових рамках:

!!! з 10:00 год. до 22:00 год. (сер.-євр.ч.)!!!

В’їзд: не раніше 10:00 год.! Хто прибуватиме раніше, тих повертатимуть назад!

Виїзд: не пізніше 22:00 год.! Осіб-порушників, які не виїхали до 22:00 год., внесуть до національної бази розшуку, вони повинні розраховувати на жорстке притягнення до кримінальної відповідальності та з боку прикордонної поліції.

5. Для громадян, які не відносятся до жодної з перерахованих категорій (тобто, не громадян Угорщини, ні країн ЄЕЗ, ні України!) в’їзд на територію Угорщини – навіть із метою транзиту – ЗАБОРОНЕНО!

Звільнення від них можливе виключно на підставі отримання індивідуального дозволу! Для отримання відповідного дозволу необхідно НАПИСАТИ ЗАЯВУ на адресу: ugyfelszolgalat@orfk.police.hu.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Всі новини